2024/04/24

 

JŪSŲ TURIMA MONETA GALI BŪTI VERTINGA. PASITIKRINKITE!

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Turite senų monetų ar banknotų, bet nežinote, ar jie vertingi? O gal monetų kolekcionavimas yra Jūsų pomėgis, tik trūksta informacijos apie Lietuvoje vykstančius aukcionus? Jau veikia internetinė platforma, suteikianti galimybę pelningai parduoti turimas monetas, banknotus, medalius, ordinus ir kitas vertybes. Numisbalt.com aukcione statymai pradedami nuo labai nedidelių sumų, todėl jame taip pat gali dalyvauti visi svajojantys įsigyti vertingą numizmatinį daiktą. Dabar, kai dėl koronaviruso plitimo rekomenduojama vengti žmonių susibūrimų, dalyvauti internetiniame aukcione yra saugu ir, žinoma, naudinga. 

Auga susidomėjimas internetiniais aukcionais

 Keičiantis laikams, visame pasaulyje salės aukcionai keliasi į virtualią erdvę, todėl ir Lietuvoje vis daugiau numizmatų ieško galimybių pirkti ar parduoti turimas monetas internetu. Nors dar visai neseniai mūsų šalyje internetiniai aukcionai nebuvo profesionaliai organizuojami. Pirmasis „Numisbalt“ tarptautinis internetinis aukcionas įvyko 2019 m. lapkritį. „Buvome pirmieji, profesionaliai organizavę internetinį aukcioną, kuris sulaukė tikrai nemažo susidomėjimo“, – sako įmonės „Ateities bankas“, valdančios prekių ženklą „Numisbalt“, atstovas Artūras Solomacha.

Didėjantį internetinių aukcionų populiarumą liudija ne tik augantis parduodamų eksponatų skaičius, jau perkopęs 1800 ribą, bet ir aktyvios numizmatų diskusijos forumuose ar klubuose bei užsienio žiniasklaidos dėmesys būtent šiuose aukcionuose parduotoms vertybėms. Kadangi registruotis ir dalyvauti aukcione galima neišeinant iš savo namų, jis sulaukia vis daugiau dalyvių iš viso pasaulio.

Vasarą aukcione parduota XIV a. lietuviško grašio dalis

Retas eksponatas pradžiugino šių metų birželio ir liepos mėnesiais vykusio internetinio aukciono dalyvius bei stebėtojus. Jo metu už 400 eurų buvo parduota pusė 1394 m. lietuviško grašio. „Numisbalt“ atstovų teigimu, tai nėra dažnas įvykis, kadangi užsienyje ir Lietuvoje organizuojamuose aukcionuose paprastai galima matyti šio laikmečio kitų šalių monetų, o lietuviškos yra didelė retenybė.

Minėtame aukcione taip pat buvo parduotos ir kitos dėmesio vertos lietuviškos numizmatinės vertybės. Tai kolekcionierių itin vertinami 1991 m. Lietuvos banko pavyzdiniai penkiasdešimties ir dvidešimties litų banknotai, už kuriuos aukciono dalyviai nepagailėjo solidžių sumų. Svarbu pasakyti, kad visi šie eksponatai papildė Lietuvos numizmatų kolekcijas, nors paprastai daugiau daiktų aukcione visgi įsigyja užsieniečiai.

Vyksta naujas aukcionas

Rugpjūčio 31 d. startavo naujas internetinis aukcionas Numisbalt.com platformoje, kuriame registruotis ir dalyvauti galima iki rugsėjo 19 d. Jau žinoma, kad šiame aukcione taip pat netrūks įdomių eksponatų. Pavyzdžiui, kolekcininkams siūloma įsigyti sidabrinę 1936–1938 m. lietuvišką dešimties litų monetą, kurią tikimasi parduoti už nemažą kainą.

Iki šių metų pabaigos Numisbalt.com bus suorganizuoti dar bent du internetiniai aukcionai, kurie, manoma, pritrauks daugiau dalyvių iš viso pasaulio ir nustebins išskirtiniais numizmatikos eksponatais.

Tad jeigu turite, Jūsų manymu, retą ar mažiau vertinamą lietuvišką arba užsienio monetą, nedvejodami galite kreiptis į Numisbalt.com ir numizmatikos specialistai padės ją įvertinti bei pelningai parduoti aukcione. Su jais susisiekti galima Facebook‘e, el. paštu [email protected] ar užsukti į biurą Vilniuje, adresu Birbynių g. 4. Internetinis aukcionas taip pat kviečia registruotis visus, norinčius įsigyti vertingų numizmatinių daiktų arba tiesiog stebėtojus, kuriems įdomu matyti patį aukciono procesą.

Straipsnį paruošė UAB „Ateities bankas“

Užs. Nr.1257

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video