2024/03/29

 

IŠ SKUODO Į KUPIŠKĮ ATVAŽIUOTI ARČIAU NEI Į SIBIRĄ

Puožo svečių namuose Skuodo rajono ūkininkai su kupiškėnais kalbėjosi apie kasdieniškus rūpesčius. Visi būryje, pažadėta ir toliau draugauti. Ados Dvarionaitės nuotrauka

Įprastuose darbuose ir rūpesčiuose besisuką, tik šiek tiek pristabdyti koronaviruso, Kupiškio ūkininkai turėjo retų svečių iš Žemaitijos. Skuodo rajono ūkininkai panoro pasižvalgyti po Aukštaitiją ir savo viešnagei pasirinko Kupiškio rajoną. Sumanymas įdomus. Žemaičiai sugalvojo ne šiaip pasižvalgyti po rajono lankytinas gražias vietas, pamatyti kultūros ar istorijos, gamtos paminklų, bet apžiūrėti ir tai, ką patys turi.

Ada DVARIONAITĖ

Ūkininkai turi žemės, ganyklų ir pievų, traktorių ir kombainų, gyvulių, savo sodybas, savo fermas. Turi Skuode ir turi Kupiškyje. Dirba taip pat, planuoja ir nerimauja, mąsto, kas bus po mėnesio ar metų ir dar toliau. Seka valdžios sprendimus, abejotinais piktinasi, pratinasi pernelyg nepasikliauti pažadais, kantriai ištverti nuosmukius ir nuostolius, kurių pastarieji metai dosniai vis pažeria. Žemdirbiai žino – į sunkumus žvelgiant kaip į kasdienybę, gyventi būna lengviau. Dar lengviau būna pasikalbėjus su tokiais, kurie supranta, nes turi panašios patirties.

„Jūs panašūs į mus. Pažiūrėkite statistiką: žemės ūkio naudmenos, geografinė padėtis, lygumos, žemės plotai, gyventojų turime po 16 tūkst., ūkininkų arti 2 tūkstančių, nemažai gyvulininkystės ir mišrių ūkių. Auginate gyvulius, melžiate karves. Stambėja mūsų ūkiai, nyksta smulkesni. Ūkių vidutiniai žemės plotai padidėjo iki 15 hektarų Skuodo rajone, pas jus turbūt panašios tendencijos“, – savo kelionės tikslą apibūdino Skuodo rajono savivaldybės Žemės ūkio skyriaus vyriausioji specialistė Alina Anužienė.

Plačiau skaitykite rugsėjo 15 d. „Kupiškėnų mintyse“

Puožo svečių namuose Skuodo rajono ūkininkai su kupiškėnais kalbėjosi apie kasdieniškus rūpesčius. Visi būryje, pažadėta ir toliau draugauti.
Ados Dvarionaitės nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video