2024/04/24

 

NAUJI MOKSLO METAI – MOKYKLŲ LANKSTUMO IŠBANDYMAS

Šiais mokslo metais į Kupiškio rajono mokyklas eis apie pusantro tūkstančio 1–12 klasių mokinių, kuriuos mokys apie pustrečio šimto mokytojų. Pasak Savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus atstovų, pastebima, kad mokinių mažėja, kasmet į mokyklas susirenka beveik šimtu mokinių mažiau. Martyno Ambrazo (ELTA) nuotrauka

Šiais mokslo metais į Kupiškio rajono mokyklas eis apie pusantro tūkstančio 1–12 klasių mokinių, kuriuos mokys apie pustrečio šimto mokytojų. Pasak Savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus atstovų, pastebima, kad mokinių mažėja, kasmet į mokyklas susirenka beveik šimtu mokinių mažiau.
Martyno Ambrazo (ELTA) nuotrauka

Rugpjūčio 27 dieną per Kupiškio rajono švietimo įstaigų vadovų pasitarimą nuspręsta, kaip saugiai organizuoti ugdymo mokykloje procesą. Kol kas visa tai – teorinis lygmuo ir nerimaujama, kad planus praktiškai įgyvendinti bus daug sunkiau. Anot Kupiškio rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjos Jurgitos Trifeldienės, siekiant ugdyti mokinių sąmoningumą šiuo sudėtingu laikotarpiu, būtina ir tėvų pagalba.

Su kokiomis mintimis pasitinka Rugsėjo pirmąją, papasakojo ir mokyklų vadovai.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Namo vėliau nei įprastai

„Nors situacija bet kada gali keistis, mokiniams veido kaukių pamokose dėvėti dar tikrai nereikia. Svarbiausia, kad mokinių srautai būtų reguliuojami ir prasilenktų, nesusitiktų“, – teigė J. Trifeldienė.
Veido kaukių nereikia ir lankant būrelius po pamokų, tačiau šią apsaugos priemonę užsidėti per popamokinį užsiėmimą būtų ne pro šalį, nes būrelyje susitinka skirtingų klasių mokiniai.
Apsaugines kaukes siūloma dėvėti ir pertraukų metu.

Tam pritarė ir Švietimo, sporto ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius.

Kai kuriose mokyklose jau savarankiškai nuspręsta, kad kaukes pertraukų metu turi dėvėti tiek mokytojai, tiek mokiniai.

Mokinių laukia ir kita nelabai džiugi žinia – dėl ilgesnių pertraukų, skirtų mokinių poilsiui, dažniausiai liečiamų paviršių dezinfekavimui, ir dėl pailgintos pietų pertraukos mokiniai namo grįš vėliau.

Plačiau skaitykite rugsėjo 1 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video