2024/04/20

 

BŪSIMI PIRMAKURSIAI Į ATEITĮ ŽVELGIA BRANDŽIAI

Abiturientai gali lengviau atsikvėpti. Pasibaigus pagrindiniam priėmimo į aukštąsias mokyklas etapui, paaiškėjo, kur jie studijuos. Džiugios emocijos atsispindi ir socialiniuose tinkluose – jaunuoliai šią žinią skelbia viešai ir sulaukia atgarsių iš giminaičių, draugų ir pažįstamų.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Gimnazijų statistika

Pasak Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos dvyliktokų (ketvirtokų) kuratorės Jūratės Šepetienės, atsižvelgiant į situaciją, kad kelis mėnesius abiturientai turėjo ruoštis brandos egzaminams nuotoliniu būdu, įstoti į aukštąsias mokyklas jiems sekėsi visai neblogai.

Kuratorės pateiktais duomenimis, iš daugiau nei 100 abiturientų beveik 70 pavyko įstoti į valstybės finansuojamą vietą. Beveik 60 jų įstojo į pirmu numeriu sąraše pasirinktas studijas.

Truputį daugiau nei 15 dvyliktokų pateko į valstybės nefinansuojamas studijas. Du abiturientai studijuos užsienyje. Dar keli dvylika klasių baigę mokiniai pasirinko profesinį mokymą. Keletas dvyliktokų, norinčių tapti policijos pareigūnais, laukia stojimo.

Trys gimnazistai išėjo į privalomąją karo tarnybą, o daugiau nei 10 dvyliktokų nusprendė, kad šiemet geriau padirbėti, ir planus apie studijas atidėjo į šalį.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 29 d. „Kupiškėnų mintyse“

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video