2024/03/28

 

TEISMAS NAGRINĖS BAUDŽIAMĄJĄ BYLĄ DĖL BE PRIEŽIŪROS KUPIŠKYJE PALIKTO MAŽAMEČIO

Panevėžio apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė bylą dėl šių metų gegužės pabaigoje be priežiūros palikto vieno, užrakinto mažamečio vaiko. Byloje piktnaudžiavimu tėvų teisėmis ar pareigomis kaltinama 27-erių kupiškėnė.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Panevėžio apskrities VPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, duomenimis, po beveik dviejų parų buvimo vienam 1,5 metų berniuką užrakintame bute rado socialinė darbuotoja.

Gegužės 24 dienos vakare socialinės darbuotojos aptiktas mažylis buvo sušalęs, ištroškęs ir alkanas, tačiau rimtesnės medikų pagalbos jam neprireikė. Netrukus policijos pareigūnai surado ir į namus parvežė vaiko motiną. Jai nustatytas 0,60 prom. girtumas.

Kaltinamoji savo kaltę pripažįsta, nuoširdžiai gailisi. Pasak jos, vaiką paliko vieną namuose, nes norėjo praleisti laiką su draugais.

Motinai ir jos vaikams (moteris augina vyresnę mergaitę) organizuota laikinoji priežiūra pagalbos šeimai centre, kur jiems teikiama kompleksinė specialistų pagalba.

Baudžiamasis kodeksas tiems, kas piktnaudžiavo tėvo, motinos, globėjo ar rūpintojo arba kitų teisėtų vaiko atstovų teisėmis ar pareigomis fiziškai ar psichiškai gniuždydamas vaiką, palikdamas jį ilgą laiką be priežiūros ar panašiai žiauriai elgdamasis su vaiku, numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Baudžiamoji byla perduota Panevėžio apylinkės teismo Kupiškio rūmams.

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus
vyriausioji specialistė Gabrielė Petkuvienė

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • O tai jos vienos vaikas…? Ar vaikadirbys taip pat bus teisiamas dėl vaiko nepriežiūros ir išsisukimo nuo atsakomybės?

Rekomenduojami video