2024/03/28

 

PRISIDENGIANT „SWEDBANK“ VARDU SIUNČIAMI LAIŠKAI APIE NEVA GAUTAS PARAMOS IŠMOKAS

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Naujienų agentūrą ELTA pasiekė informacija apie gyventojams elektroniniu paštu siunčiamus netikrus laiškus prisidengiant „Swedbank“ vardu apie neva gautas paramos išmokas. „Swedbank“ ragina neatidaryti jokių prie laiškų prikabintų priedų, gautų iš neaiškių siuntėjų.

Anot banko atstovo spaudai Sauliaus Abraškevičiaus, sukčiai šalies gyventojams siunčia vis geresne lietuvių kalba parengtas žinutes, imituoja šalyje veikiančias institucijas, prisidengia šalies aktualijomis bei kur kas geriau užmaskuoja pavojingas nuorodas.

„Siųsdami tokius laiškus kibernetiniai nusikaltėliai dažniausiai siekia kelių pagrindinių tikslų. Vienas iš jų – užkrėsti kompiuterį virusu ir perimti jo valdymą. Jei programišiams tai pavyksta, jie aukos kompiuterį gali panaudoti kitoms kibernetinėms atakoms vykdyti arba gauti asmeninei informacijai, kai vartotojas jungiasi prie įvairių paskyrų.

Kitas dažnas tikslas – e. laiške pateiktomis suklastotomis nuorodomis nuvesti vartotoją į netikras svetaines ir taip priversti palikti savo prisijungimo prie el. pašto ar kitų skaitmeninių paslaugų duomenis. Gavę prisijungimus prie vartotojo pašto, nusikaltėliai gali išanalizuoti jo turinį arba tiesiog perimti pašto dėžutę kenkėjiškų laiškų siuntimui“, – Eltai teigė S. Abraškevičius.

„Swedbank“ ragina gyventojus neatidaryti elektroninių laiškų, kurių siuntėjas nėra žinomas ar su juo anksčiau nebuvo turėta jokių kontaktų, taip pat neatidaryti jokių su laišku siunčiamų priedų ar dokumentų, neaktyvinti laiške esančių nuorodų.

ELTA

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video