2024/03/29

 

GYD. G. KRUJALSKIS: „KLAIDINGAI MANOMA, KAD KREIVI DANTYS YRA TIK ESTETIKOS PROBLEMA“

Netaisyklinga šypsena – tai ne tik estetinis klausimas. Kreivi dantys gali tapti rimtų psichologinių kompleksų bei burnos problemų priežastimi. Apie tai pasakoja odontologas Gotfridas Krujalskis.

Sudėtingesnis dantų valymas

Pirmoji problema, išryškėjanti esant kreiviems dantims, – tai nekokybiškas dantų išsivalymas. Kai dantys yra susigrūdę, dantų šepetėlis ir netgi siūlas sunkiai pasiekia kai kurias vietas ar tarpdančius. Dėl to ilgainiui atsiranda dantų pigmentacija, lengviau kaupiasi apnašos, akmenys, formuojasi kaulinės kišenės. Tokie dantys tiesiog greičiau genda, juos tenka taisyti, protezuoti ir išleisti daug pinigų gydymui.

Įvairių skausmų priežastis

Netaisyklingas dantų sąkandis lemia netinkamą kramtymo krūvio pasiskirstymą. Tai gali sukelti žandikaulio sąnario bei raumenų skausmus, dantų paslankumą, skilimą, jautrumą. Su tuo gali būti susiję netgi galvos, kaklo ar peties skausmai, kvėpavimo sutrikimai, miego apnėja, refliuksas.

Žala psichologinei sveikatai

Dantų tiesinimo kapomis rezultatas, prieš ir po.

Ne paslaptis, kad bendraudami žmonės pastebi pašnekovo dantis ir šypseną. Dėl to pacientai, turintys kreivus dantis, dažnai pasakoja, kad sąmoningai vengia plačiai šypsotis, dažnai prisidengia burną ranka, atsisako fotografuotis. Tai nepalankiai veikia psichologinę būseną ir turi neigiamos įtakos socialiniam gyvenimui bei pasitikėjimui savimi.

Dantų tiesinimas nepastebimomis priemonėmis

Dalis žmonių, kuriems reikalingas dantų tiesinimas, baiminasi, jog teks ilgai nešioti akivaizdžiai matomas dantų kabes („breketus“) ir stipriai koreguoti savo įpročius. Tačiau jau ne vienerius metus gydymas atliekamas, naudojant naujos kartos skaidrias dantų tiesinimo kapas. Jos yra permatomos, taigi kiti žmonės jų dažniausiai net nepastebi. Priešingai nei kabės, jos nesukelia tiek mitybos ir burnos higienos problemų. Tiesinant dantis kapomis galima valgyti viską, kaip ir įprastai, kadangi prieš valgį jos tiesiog išimamos, o vėliau išsivalius dantis, įdedamos atgal.

Dantų tiesinimas kapomis atliekamas klinikoje „Dantų meistrai“,  Gedimino g. 27, Kupiškis

Daugiau informacijos: www.dantumeistrai.lt, tel. +370 615 666 55

Dantų tiesinimas

Užs. Nr.1106

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video