2024/04/19

 

SAUGAUS EISMO STOTELĖ – ŠIMONYSE

Nuo rugpjūčio 17 iki rugsėjo 3 dienos Lietuvos miestuose ir miesteliuose veiks 62 saugaus eismo stotelės. Jose lauks Kelių direkcijos saugaus eismo specialistai, kurie lankytojus konsultuos saugaus eismo tema, atkreips dėmesį į gatvėje tykančius pavojus ir būdus jiems išvengti. Saugaus eismo stotelėse apsilankę eismo dalyviai turės progą prisiminti, kaip saugiai elgtis gatvėje ar kelyje, pasikartos svarbiausias kelių eismo taisykles.

Kupiškio rajone saugaus eismo stotelė veiks rugpjūčio 24 d. nuo 15 iki 17 val. prie Skapiškio g. 2, Šimonių mstl.

Parenkant saugaus eismo stotelių vietas, orientuotasi į mažesnius miestelius ir gyvenvietes, kuriose rečiau organizuojamos saugaus eismo akcijos, tačiau eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo pėstieji ar dviratininkai, yra sąlygiškai dažnesni. Taip pat įvertintas pėsčiųjų ir dviratininkų judėjimo intensyvumas, atsižvelgta į  lankomiausius objektus (savivaldybė, seniūnija, paštas, parduotuvė ir pan.).

Akcijos dalyvių prašoma paisyti visų būtinų ir aktualių Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo nustatytų saugumo reikalavimų: laikytis reikalaujamo atstumo nuo kitų asmenų, nesibūriuoti, dėvėti kaukes, prie saugaus eismo specialistų prieiti po vieną.

Akcijos „Saugaus eismo stotelės“ organizatorė – Kelių direkcija. Organizuojant akciją taip pat prisideda savivaldybės, seniūnijos, bendruomenės, bendruomenių pareigūnai ir kt. Tokia akcija rengiama pirmą kartą.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos inf.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video