2024/04/18

 

DALYKAI, BE KURIŲ PIRMAKURSIAI STUDENTAI NEGALI IŠVYKTI Į BENDRABUTĮ AR NAUJUS NAMUS

Paskutiniai mokslo metai mokykloje nukrauna labai didelę naštą nuo abiturientų. Baigus mokslus pajaučiamas labai didelis palengvėjimas, tačiau iš karto prasideda nauji iššūkiai, susiję su aukštuoju mokslu. Labai daug kam teks išsikraustyti iš tėvų namų ir apsistoti naujuose namuose ar bendrabutyje. Išsikėlimas į kitą miestą nėra lengva užduotis, ypač ką tik į tokį gyvenimą įžengusiems jaunuoliams. Dėl to paruošėme trumpą straipsnį, kuriame išvardinsime daiktus, be kurių jūs neturėtumėte išvykti į naują aplinką prieš pradėdami studijas!

Paprasčiausi vaistai

Nesinori pradėti nuo pokalbio apie sveikatos problemas, bet šį dalyką lengviausia užmiršti. Šiek tiek gėdinga būtų skambinti mamai ar tėčiui, kiekvieną sykį, kai susuka pilvą arba įsiskaudėjo galvą. Susipažinkite su tuo, kas yra paracetamolis, Smecta, aspirinas ir kiti paprastieji vaistai. Būtinai apsiginkluokite žiniomis ir apie esamas savo sveikatos problemas bei su tėvais arba globėjais pasikalbėkite apie jų profilaktiką.

Kaina: įvairiai (nuo 20 iki 100 eurų)

Kompiuteris

Be nešiojamojo kompiuterio, nesvarbu ką studijuojate ar dirbsite – bus labai sudėtinga. Parašyti referatą, pasižiūrėti skaidres, pateikti prezentaciją, įrašyti kalbą – viską galima padaryti ir telefonu, bet tai pasidaro labai dideliu vargu, ko pirmakursiams studentams ir taip užtenka. Kompiuteris yra kone būtinas įrankis studento(-ės) sėkmei užtikrinti!

Kaina: priklauso nuo studijų (400 eurų ir daugiau)

Asmeninės higienos ir apsaugos priemonės

Nebent atžala gyvens vienas(-a), su asmenine higiena jie turi būti supažindinti. Kaip skalbtis, praustis, išvalyti grindis, kambarį, persivilkti patalynę, džiovinti rūbus jau turbūt moka visi. Tačiau problema prasideda ten, kur dauguma studentų tiesiog nemoka ir nesupranta savo pačių paliekamo buvimo pėdsako, kuris yra nemalonus kitam.

Kai išsiprausiate – surinkite savo plaukus iš dušo ar vonios ir nepalikite muilo pėdsakų vonioje arba išvalykite ant grindų pritaškytą vandenį. Nepalikite besimėtančių kojinių, kitų rūbų, apatinio trikotažo ar padėvėtų sportinių rūbų. Visada išsiplaukite savo indus iš kart po to, kai pavalgote, neleiskite jų kvapui „okupuoti“ aplinkinės erdvės. Pavalykite unitazą po to, kai juo naudojatės, pakeiskite sunaudoto tualetinio popieriaus ruloną, išneškite šiukšles. Būkite tokiu žmogumi, su kuriuo norėtųsi gyventi visiems.

Be abejo, studentiškas gyvenimas neatsiejamas nuo vakarėlių ir audringų akimirkų su bendraamžiais. Kad nebūtų netikėtumų, pasirūpinkite ir apsauga lytinių santykių atveju. Prezervatyvai varle.lt parduotuvėje – pigi ir efektyvi priemonė prieš nepageidaujamas studentiškų šėlionių pasėkmes.

Kaina: nuo 50 eurų

Nuolatinis viešojo transporto bilietas

Net, jeigu atžala ir turi nuosavą transporto priemonę, labai verta bent pirmuosius mėnesius naudotis viešuoju transportu. Taip bus lengviau ir paprasčiau susipažinti su miestu ir nekils toks didelis pavojus dalyvaujant didmiesčio eisme. Aišku, praktika tikrai naudinga, bet geriau vengti streso, bent jau rugsėjo mėnesį, kada eismas būna pats intensyviausias.

Kaina: iki 15 eurų mėnesiui

Lietuvos studento pažymėjimas

Nuolaidos viešajam transportui, pirkiniams, apsilankymams muziejuje, koncertuose, kurui kolonėlėse ir dar šimtams dalykų. LSP pažymėjimas yra tikrai naudingas dalykas, nesvarbu ką ir kur bestudijuotumėte. Tai vienas iš tų dalykų, dėl kurių verta tapti studentu Lietuvoje ir dėl ko nesinori studijų baigti.

Kaina: vienkartinis išdavimo mokestis.

Banko kortelė

Jeigu esate pilnamečiai, galite be tėvų pagalbos nueiti į artimiausią banko skyrių, atsidaryti ten sąskaitą ir išsiimti bankinę kortelę. Būnant mieste ja atsiskaityti yra daug patogiau. Galima ir pirkti internetu. Studentams toks atsiskaitymo būdas yra saugesnis ir paprastesnis. Taip pat nereikia nešiotis didelių sumų grynais.

Kaina: priklauso nuo banko, bet turėtų būti keli eurai.

Povilas MAČINSKAS

Užs. Nr.1114

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video