2024/03/28

 

NUO PENKTADIENIO VEIDO KAUKĖS RENGINIUOSE – PRIVALOMOS

Didėjant koronaviruso atvejų skaičiui, nuo penktadienio Lietuvoje vyksiančiuose lauko ir uždaruose renginiuose bus privaloma dėvėti veido kaukes. Šį sprendimą – dėl privalomo kaukių dėvėjimo renginiuose – įtvirtino padėtas sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos parašas.

„Nuo rytojaus kaukės privalomos sporto, varžybų, kultūros renginiuose, kitose pramogų ir laisvalaikio vietose atvirose ir uždarose erdvėse. Šiandien šie teisės aktai paskelbti teisės aktų registre“, – Eltai komentavo A. Verygos atstovė spaudai Lina Bušinskaitė.

Privalomas kaukių dėvėjimas renginiuose bus privalomas ir žiūrovams, ir dalyviams, tarp kurių renginio metu bus privaloma išlaikyti ir ne mažesnį nei 1 metro atstumą. Išimtys dėl kaukių dėvėjimo numatomos asmenims, kuriems kaukės dėvėjimas gali pakenkti sveikatos būklei. Atsižvelgiant į tai, kad netgi atvirose erdvėse vykstantys žmonių susibūrimai tampa koronaviruso infekcijos (COVID-19 ligos) židiniais, šalyje griežtinamos infekcijų kontrolės priemonės. Nuo rugpjūčio 21 d. visuose kultūros, pramogų bei kituose renginiuose ir susibūrimuose, organizuojamuose tiek atvirose, tiek uždarose erdvėse, bus privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones ir laikytis metro atstumo nuo aplinkinių žmonių.

Uždarose patalpose vykstančių renginių aptarnaujantis personalas taip pat turės dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones, tačiau toks reikalavimas nebus taikomas profesionalių sporto varžybų dalyviams, specialistams ir aptarnaujančiam personalui.

Kaip ir anksčiau, veido apsaugos priemonių dėvėti nereikės tais atvejais, kai paslauga negali būti suteikta klientui dėvint kaukę, taip pat sportuojant sporto klubuose bei lankantis laisvalaikio ir pramogų parkuose.

Kaukių ir respiratorių leidžiama nedėvėti kurčnebyliams ir kitiems neįgaliesiems, tačiau jiems rekomenduojama užsidėti veido skydelius.

Kultūros ir sporto renginiams taikomas žiūrovų ir dalyvių skaičiaus ribojimas nesikeičia – atviroje erdvėje organizuojamame renginyje arba susibūrime gali dalyvauti 1000 žmonių, uždaroje erdvėje – 600. Į šiuos skaičius neįtraukiami atlikėjai, organizatoriai ir aptarnaujantis personalas.

Sveikatos apsaugos ministerija taip pat ragina žmones nepamiršti infekcijos prevencijos pamokų, apie kurias intensyviai kalbama nuo pavasario, kai prasidėjo pandemija. Tokie paprasti dalykai kaip atstumo laikymasis, nosies ir burnos dengimas, rankų dezinfekavimas padeda apsaugoti save ir kitus.

ELTOS inf.

Gali būti aktualus veido kremas

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video