2024/03/19

 

RAGINA IŠ LENKIJOS GRĮŽTI IKI PIRMADIENIO: LENKIJOJE SERGAMUMO RODIKLIS SPARČIAI AUGA

Didelė galimybė, kad Lenkija penktadienį bus įtraukta į šalių sąrašą, iš kurių grįžus bus reikalinga dviejų savaičių saviizoliacija, teigia Visuomenės informavimo grupės vadovas Giedrius Surplys. VIG vadovas ragino žmones per savaitgalį grįžti į Lietuvą.

„Bandant išlaikyti žmonėms šiokį tokį prognozuojamumą, bandoma išlaikyti savaitės terminą, kai nekeičiamos sąlygos. Tačiau jau ir dabar URM skelbia rekomendacijas, kad į tam tikras šalis vykti nereikėtų. Reikėtų įvertinti riziką. Tad jei šiuo metu žmogus yra Lenkijoje, tai mano žmogiškas patarimas – grįžti iki pirmadienio vidurnakčio, stengtis grįžti sekmadienį“, – sakė jis.

Sergamumo rodiklis Lenkijoje yra daugiau kaip 19, todėl didelė tikimybė, kad penktadienį šalis pateks į rizikingų šalių sąrašą, iš kurių grįžus privaloma 14 dienų saviizoliacija. Į sąrašą patenka tos valstybės, kuriose sergamumo koronavirusu rodiklis 100 tūkst. per paskutines 14 dienų yra daugiau nei 16.

„Jeigu yra reikalai, kurie neatidėliotinai laiko toje šalyje, tai reikia žinoti, kad bus privaloma registruotis NVSC, bus privaloma saviizoliuotis. Jeigu jūs turėtumėte izoliuotis grįžę pirmadienį, tikėtis, kad jūs gausite nedarbingumo lapelį, irgi nereikėtų“, – sakė G. Surplys.

ELTOS inf. ir nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video