2024/04/25

 

DUJŲ BALIONAMS PAKEISTI BUS TEIKIAMA VALSTYBĖS PARAMA

Prasidėjo dujų balionų, naudojamų maistui gaminti daugiabučiuose namuose, keitimo elektra arba gamtinėmis dujomis programos įgyvendinimas. Šis dujų balionų keitimas trijų ir daugiau aukštų daugiabučiuose namuose bus finansuojamas valstybės. Parama vienam butui sieks iki 600 eurų, iš viso tam šiemet skirta 15 mln. eurų.

Kiek yra Kupiškio rajone tokių daugiabučių, kuriuose maistui gaminti naudojami dujų balionai? Kaip vyks tų dujų balionų šalinimas ir keitimas alternatyviais energijos šaltiniais?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Rugpjūtį vyks susirinkimai

Šios priemonės tikslas – užtikrinti dujų balionų pašalinimą iš daugiabučių namų ir saugų bei patikimą elektros energijos ar gamtinių dujų tiekimą šių namų gyventojams.

UAB „Kupiškio komunalininkas“ direktorius Vingaudas Šarmaitis „Kupiškėnų mintims“ sakė, kad Kupiškyje yra 7 aukštesni nei dviejų aukštų daugiabučiai namai (S. Dariaus ir S. Girėno, Gedimino, P. Mažylio gatvėse ir L. Stuokos-Gucevičiaus aikštėje), Subačiaus mieste irgi 7 namai, Šepetoje 1 namas, kuriuose maistui gaminti naudojami dujų balionai.

Iki rugsėjo 1 dienos bus šaukiami šių namų gyventojų susirinkimai ir aptartas su jais elektrinių viryklių įrengimo klausimas. Kitos alternatyvos kupiškėnai neturi, nes gamtinių dujų trasa iki mūsų rajono nėra nutiesta.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 1 d. „Kupiškėnų mintyse“

Autorės nuotrauka

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • o tai per menesi isperdus,isbezdejus kad ir 1000 kubometru bezdalu kiek reiktu uztai moket?

Rekomenduojami video