2024/03/19

 

„FONTANO MOTERS“ VIRAŽAI

Banguolė Aleknienė-Andrijauskė,
žurnalistė

Antrą sezoną muzikinis Kupiškio fontanas traukia žmones. Nuo pat fontano įjungimo dienos pasižiūrėti vandens, muzikos ir spalvų žaismo į Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštę susirenka jų pulkelis. Net pačią lietingiausią ir vėsiausią dieną atsiranda bent keli šio reginio gerbėjai.

Pastaruoju metu prie fontano, ypač vakare, labai mėgsta ateiti kupiškėnams gerai pažįstama savito gyvenimo būdo moteris, dažnai nakvojanti po daugiabučių namų balkonais, apleistuose sandėliukuose ir panašiose vietose. Žinoma, ji kaip ir kiti miestelėnai gali čia būti. Diskriminuoti žmones įvairiais aspektais yra smerktina. Visgi kyla klausimas, ar viską galime ir kiek galime toleruoti.

Užgrojus muzikai, ši moteris gana ritmiškai šoka pašūkaudama. Kai muzika nutyla, ji įnirtingai trypia ant dangčio angos, pro kurią galima patekti po fontanu, kur sumontuota jo įranga. Kartą mačiau net bėgančią lyg vaikas aplink fontaną jo atitvarais.

Pirmą kartą pamatytas tos moters emocingas dalyvavimas fontano šou sukelia šypseną, bet kai kelias dienas iš eilės kartojasi tokie jos maži „spektakliukai“ su alkoholio kvapeliu, visa tai pradeda erzinti.

Čia atėję žmonės nori pasigrožėti fontanu, ramiai pabūti, pabendrauti su pažįstamais. Žinoma, galima ir pašokti, jei tik noro yra. Smagu buvo žiūrėti, kaip brandaus amžiaus pora čia šoko valsą. Visa tai tikrai nepalyginsi su tos „fontano moters“ viražais. Tuos suaugusio žmogaus savotiškus žaidimus stebi vaikai. Tėvams kartais sunku jiems ir paaiškinti, ką čia ši teta daro.

Su šia „fontano moterimi“ Kupiškyje susidūrė, rodos, ir iš Vilniaus atvykusi televizijos laidos „Maisto kelias“ filmavimo komanda. Kupiškyje nematyti žmonės ją labai sudomino. Moteris nenustygo vietoje ir protarpiais šmėžavo jiems prieš akis, gal šiek tiek trukdydama ir filmuoti.

Antras šios moters ir jos draugelių taikinys yra naujas aikštės tualetas. Prie jo vis nutinka visokių incidentų. Antai vieną dieną kilo nemažas šurmulys. Iš toli buvo girdėti „fontano moters“ rėkavimai ir grumenimai kažkam nematomam. Paaiškėjo, kad tualeto viduje įstrigo jos pažįstamas vyrukas. Vėliau ten viskas aprimo. Matyt, tas nelaimėlis kažkaip iš tualeto išsikrapštė.

Anądien miesto aikštėje prie manęs priėjusi moteris pasiskundė, kad neįmanoma naudotis ten stovinčiu lauko tualetu, nes uždarius duris, jas būna labai sunku atidaryti.

Nebandžiau ten užsukti, bet kyla klausimas, ar žmonės tuo mandru tualetu nemoka naudotis, ar tyčia kažką laužo. Atrodo, kad šią problemą išspręsti nebe aikštę valančių žmonių bėda. Pamažu reprezentacinė miesto aikštė ir jos įrenginiai gali virsti benamių susirinkimo, tarpusavio santykių rodymo, netgi jų visokių ryšulių pasidėjimo vieta.

Autorės nuotrauka

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Čia tipo biškauskieņė? Jai jau senai šniurai susisukę

  • Ir man skaitant keistai atrodė,kad žurnalistė nesugeba nueiti ir išsiaiškinti dėl tualeto durų užrakto,o aprašyti sugeba iš pletkų.Tai ar verta viskuo tikėti?Ar toks parašymas problemą išspręs?Jei ji ir būtų?

  • Nu, tikras žurnalistinio tyrimo kūrinys. VALIO!

  • Išties keista. Jūs negalite nueiti ir išsiaiškinti dėl tualeto durų užrakto ? Tik aprašyti?
    „Nebandžiau ten užsukti…“ – tai ne žurnalisto pozicija, atsiprašau.

  • Visi lygus.Visiems leidziama dziaugtis kaip jie nori.Svarbu netrukdo.Jei trukdo sedekit namie.

Rekomenduojami video