2024/04/18

 

GĖRIO STOVYKLOSE VAIKUS MOKO DRĄSOS

Liepos 20–24 dienomis Kupiškio parapijos namuose vyko vaikų dienos stovykla „Drąsūs kaip Jėzus“. Stovykla jau ketvirtą vasarą iš eilės sulaukia vis didesnio vaikų ir jų tėvų susidomėjimo. Anot stovyklos iniciatoriaus ir organizatoriaus kunigo Mindaugo Kučinsko, pagrindinis stovyklos tikslas – kad kiekvienas vaikas jaustųsi svarbus ir reikalingas.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Prisidėjo ir Šventoji Dvasia

Jaunaisiais stovyklos dalyviais (9–12 metų vaikais) uoliai rūpinosi savanoriai – mokyklinio ir studentiško amžiaus jaunuoliai iš Kupiškio ir kitų gretimų rajonų.

„Labai gražu matyti, kaip vaikai šiose stovyklose užauga ir iš dalyvių tampa savanoriais“, – džiugiai kalbėjo kunigas Mindaugas.

Stovyklos iniciatorius ir organizatorius kunigas Mindaugas Kučinskas – jaunatviškas ir energingas. Jo organizuojamos vaikų dienos stovyklos kasmet vis populiaresnės.
Autorės nuotraukos

Savanoriai vaikus stengiasi sudominti tuo, ką patys geba. Kas moko piešti, kas – šokti, kas – dar kitokių dalykų, tačiau visų savanorių misija yra viena ir ta pati – būti pavyzdžiu jaunesniems, padėti jiems atrasti talentą ir būdus, kaip tai atskleisti. Savanoriai dirba neatlygintinai, savo malonumui. Vaikai iš jų susilaukia daug dėmesio. Kiekvienas vaikas čia pakalbintas ir išklausytas.

Plačiau skaitykite liepos 28 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video