2024/03/29

 

VAISTŲ ĮSIGIJIMO NAUJOVĘ SENJORAI LAIKO STEBUKLU

Kristinos Valytės nuotrauka

Vilės Leščinskienės nuotrauka

Vaistinės visiems gyventojams gyvybiškai būtinos, ypač šiais laikais, kai gydytojai daugiausia pacientus konsultuoja nuotoliniu būdu. Žmonės į vaistininką kreipiasi ne tik dėl vaistų, bet ir prašo sveikatos patarimų. Šiuo atveju labai svarbus gyvas bendravimas. Pastaruoju metu vaistinių darbe nestinga pokyčių, susijusių su naujais valdžios nurodymais.

Kokios Kupiškio vaistinių klientų nuotaikos, poreikiai?

Ar Kupiškyje sklandžiai vyksta nuo liepos pradžios prasidėjęs nemokamas kompensuojamų vaistų išdavimas tokią lengvatą turintiems žmonėms. Ar vaistinės visada gali pasiūlyti brangesnių kompensuojamų vaistų? Ar populiarėja Kupiškyje vaistų pirkimas nuotoliniu būdu? Ar vaistinės ruošiasi nuo lapkričio pardavinėti ir receptinius vaistus nuotoliniu būdu? Apie tai pasikalbėjome su kupiškėnais, kelių vaistinių tinklų atstovais.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Apie prieš dvi savaites įsigaliojusią tvarką, kuri suteikia galimybę kai kuriems asmenims vaistinėse nemokamai įsigyti kompensuojamų vaistų ir medicinos pagalbos priemonių paklausta senjorė Emilija iš Kupiškio sakė, kad ta lengvata dar nesinaudojo, nors apie ją yra girdėjusi.

„Man kompensuojami vaistai, mažinantys kraujo spaudimą. Jie nebrangūs. Priemoka nedidelė. Tai nesuku labai galvos dėl to. Dažniausiai perku lašiukų širdžiai, šiek tiek vitaminų, kurie yra nereceptiniai ir daug nekainuoja“, – išsamiau paaiškino ji.

Nauja kompensuojamų vaistų įsigijimo tvarka pirmomis liepos dienomis jau spėjo pasinaudoti kupiškėnė Marija. Moteris sakė, kad pirkusi odos tepalą ir priemokos iš jos vaistininkė nebeprašė. Viskas praėjo sklandžiai.

Plačiau skaitykite liepos 21 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video