2024/03/28

 

MIŠKUOSE – GRYBŲ IR UOGŲ GAUSYBĖ

Savunė Cemnickienė lauko prekyvietėje prie „Kupiškėnų turgaus“ parduoda grybų perteklių. Grybai rinkti Skapiškio seniūnijos miškuose. Autorės nuotrauka

Savunė Cemnickienė lauko prekyvietėje prie „Kupiškėnų turgaus“ parduoda grybų perteklių. Grybai rinkti Skapiškio seniūnijos miškuose.
Autorės nuotrauka

Šių metų liepą daug miško gėrybių. Tai rodo pilni uogautojų ir grybautojų krepšiai, turgaus prekystaliai ir net socialiniai tinklai.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Gerai prekei atsiras ir pirkėjas

„Šiemet grybai dera daug gausiau ir anksčiau“, – tvirtino grybautoja iš Skapiškio Savunė Cemnickienė.
Lauko prekyvietėje prie „Kupiškėnų turgaus“ penktadienį baravykus praeiviams siūliusi moteris spėliojo, kas tai lemia. Galbūt grybų karaliais tituluojami grybai pasipylė kaip iš gausybės rago dėl to, kad nebuvo aštrios žiemos?

Grybai sveiki, tik vienas kitas sukirmijęs. Žinoma, prieš parduodama S. Cemnickienė grybus kruopščiai išrūšiavo, kad visi sveiki būtų. Moteris netgi prapjovė vieną didesnį baravyką norėdama įrodyti, kad grybų kokybė yra puiki.

Pašnekovė atsivežė du pilnus dubenis baravykų. Už vieną prašė 5, už kitą – 6 eurų. Dėžėje sukrautą didesnę krūvą grybų žadėjo atiduoti už 15 eurų. S. Cemnickienė teigė, jog kaina visai nedidelė, o dar ir derėtis galima. Mat ji nesiekia iš grybų pralobti, o tik parduoda jų perteklių.

Plačiau skaitykite liepos 21 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video