2024/04/19

 

IKIMOKYKLINUKAMS – NEIŠTESĖTI PAŽADAI

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Anot Savivaldybės Kultūros Švietimo ir sporto skyriaus vedėjos Jurgitos Trifeldienės, vaikų skaičių grupėje lemia higienos normos. Jose numatyti tikslūs skaičiai, kiek vaikų pagal amžių galima priimti.
Autorės nuotrauka

Gimstamumo mažėjimo tendencija Kupiškio rajone yra, o vietų vaikams darželiuose kaip trūksta, taip trūksta. Su šiuo paradoksu kasmet susiduriantys tėvai kreipėsi net į merą. Šis, tėvų teigimu, prižadėjo, kad Kupos pradinės mokyklos pastate bus įrengtas dar vienas darželis. Tiesa tai, ar iš piršto laužti pramanai?

Taip pat tikriausiai subliuško planai Kupiškio mokykloje „Varpelis“ įrengti papildomą mišrią grupę. Kodėl nebeskiriama tam lėšų, ir išvis, kodėl sunku gauti vietą darželyje, atsakymus pateikė Savivaldybės ir ikimokyklinių ugdymo įstaigų atstovai.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Planai yra planai

Redakciją pasiekė ikimokyklinio amžiaus vaikų turinčių tėvų pasipiktinimas. Dirbantys tėvai priversti ieškoti auklės, nes jų atžalos nė viename iš trijų Kupiškio miesto darželių negavo vietos. Vienas tėvų su šiuo nusiskundimu nuvyko pas Savivaldybės merą Dainių Bardauską ir nieko nepešė.

„Meras žadėjo gauti Europos paramą ir pradinę mokyklą vėl paversti darželiu“, – taip rašoma vienoje žurnalistams skirtoje žinutėje.

Tėvai norėjo sužinoti, kada pažadai pavirs realybe. Reikia dirbti, o legalią, kompetentingą auklę samdyti išgali ne kiekviena šeima. Taip pat teirautasi, kodėl sunku gauti vietą darželyje. Tėvai įtaria nelygybę. Gal yra šeimų, kurių vaikai į darželį patenka išskirtine tvarka?

Šių metų balandžio 21 dieną Savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Jurgita Trifeldienė „Kupiškėnų mintis“ informavo, kad Savivaldybė parengė projektą, kur planuojama nuo rugsėjo 1 d. Kupiškio mokykloje „Varpelis“ atidaryti papildomą mišrią grupę, o liepą ir rugpjūtį vyks remonto darbai. Projektas tada buvo parengtas, bet dar nebuvo patvirtintas.

Praeitą savaitę pakalbinta vedėja sakė, kad neaišku, ar išvis ta grupė bus. Gali būti taip, kad planai ir liks planais.

Plačiau skaitykite liepos 21 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • miestas sis nesirupina jauimu, vaikais

  • Kažkoks apsurdas Kupiškyje…vaikų mažėja o vietų darželyje gauti negalima. Rinkimų programoje buvo punktas apie jaunų žmonių skatinimą grįžti į Kupiškį. Grįžom…norim čia gyventi, bet panašu kad vėl teks išvažiuoti, nes net vaiko į darželį nieks nepriima…

    • Paskutinis pažadas – 6 mln baseinui ir fiba aikštelei. Anas pažadas dėl darželių tai jau pasenęs. Kas jį beprisimena?

  • Geriausia tai sauluteje, nueini uzsirasyti i eilę po 3metų į priekį,bet jeigu nupirksi darzeliui lovų,kilimų ar pastatysi tvorą aplink darzeli,tai priims dar tais paciais metais :))))) ar dirbo ten kada kita direktore apart esamos???

  • Įrengti darželio vaikams grupes ,,Kupos“ mokykloje labai puiki įdėja

  • Viskas „stichijoms“ ir priedams prie algų.

Rekomenduojami video