2024/04/16

 

DARBO VIETA NEPILNAMEČIUI – AUKSO VERTĖS

Ieškančių darbo nepilnamečių darbdaviai privengia ir pirmenybę teikia aštuoniolikos metų ir vyresniems asmenims. Sveikatos apsaugos ministerijos nuotrauka

Vos tapę paaugliais vaikai svajoja, kada bus finansiškai nepriklausomi nuo tėvų. Mokyklinio amžiaus jaunuoliai turi šansą užsidirbti nebent per vasaros atostogas, tačiau įsidarbinti pasiseka toli gražu ne kiekvienam ir ne vien dėl darbo vietų trūkumo šalyje – nepilnamečių darbdaviai privengia dėl griežtų Valstybinės darbo inspekcijos reikalavimų.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Įsidarbinti sunku, bet įmanoma

Skaitytoja Jolanta iš Kupiškio rajono pasidžiaugė, kad jos šešiolikmetė dukra yra viena laimingųjų, kuriai pavyko įsidarbinti per vasaros atostogas. Vienoje Kupiškio rajono maisto prekių parduotuvėje ji gamina ir išsinešti suruošia kebabus, gruzdintus koldūnus ir kitus greitai paruošiamus patiekalus.

Kai nėra klientų, laisvu laiku mergina toje pačioje parduotuvėje atlieka pagalbinius darbus, t. y. krauna, rūšiuoja, tvarko prekes.

Anot Jolantos, greitai bus mėnuo, kaip dukra dirba, o nei ji pati, nei darbdavys merginos darbo atžvilgiu neturi nusiskundimų.

„Dukra brandi ir savarankiška ne pagal amžių. Moka planuoti finansus, pinigų niekalams nešvaistys. Grįžusi namo ji nedejuoja, kad pavargo, o priešingai – eina susitikti su draugėmis ar padeda man namuose“, – apie dukrą pasakojo moteris.

Mama džiaugėsi, kad dukra gali padirbėti per vasaros atostogas. Ne vien dėl to, kad užsidirbs pinigų savo poreikiams. Vėliau įsidarbinti prekyboje jai bus daug lengviau, nes jau turės patirties.

Plačiau skaitykite liepos 14 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video