2024/03/19

 

SUBATĖNAI PARAPIJIEČIAI TURĖS SUSIBŪRIMŲ VIETĄ

Subačiaus šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos klebonas Vidmantas Bloškis (dešinėje) su salę remontavusiais savanoriais – Vidmantu Paliuliu (iš kairės) ir Pranu Šereika. Įrengiant salę neatlygintinais darbais prisidėjo ir kiti, į salės atidarymą neatvykę parapijiečiai – Egidijus Aukštikalnis, Gintaras Masilionis ir Evaldas Kalanta. Autorės nuotrauka

Subačiaus šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos klebonas Vidmantas Bloškis (dešinėje) su salę remontavusiais savanoriais – Vidmantu Paliuliu (iš kairės) ir Pranu Šereika. Įrengiant salę neatlygintinais darbais prisidėjo ir kiti, į salės atidarymą neatvykę parapijiečiai – Egidijus Aukštikalnis, Gintaras Masilionis ir Evaldas Kalanta.
Autorės nuotrauka

Praėjęs sekmadienis buvo labai svarbus Subačiaus šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos gyventojams. Tą dieną tikinčiųjų bendruomenei duris plačiai atvėrė jų pačių rankomis suremontuota salė.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

„Vienas dalykas tikintiesiems yra tikras – asmeninis ir bendruomeninis žmogaus veikimas, milžiniškas žmonių užsimojimas amžių būvyje gerinti savo gyvenimo būklę pats savaime atitinka Dievo planą“, – taikliai pastoralinės konstitucijos eilutes citavo parapijos klebonas, kunigas, bažnytinės teisės licenciatas Vidmantas Bloškis.

Nors parapijos pastatas dviaukštis, iki tol naudotos tik pirmo aukšto patalpos – įrengta šarvojimo salė ir kambarys, skirtas mirusiojo artimiesiems. Taip pat pirmame aukšte renkasi Gyvojo rožinio maldininkai ir Marijos legiono nariai. Antro aukšto salės būklė buvo labai prasta. Norint jomis naudotis, reikėjo atlikti vidaus remontą.

Plačiau skaitykite liepos 9 d. „Kupiškėnų mintyse“

 

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video