2024/04/19

 

GLOBOS SAVAITĖ – PASKATA VEIKTI

Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštėje penktadienį vyko padėkos koncertas globėjams ir Kupiškio visuomenei – „Ačiū, kad esi“. Autorės nuotrauka

Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštėje penktadienį vyko padėkos koncertas globėjams ir Kupiškio visuomenei – „Ačiū, kad esi“.
Autorės nuotrauka

Visoje Lietuvoje birželio 29–liepos 5 dienomis vyko renginiai Globėjų dienai paminėti. Šią dieną Seimas į atmintinų dienų sąrašą įtraukė 2017 metais.

Ta proga Globėjų savaitė surengta ir Kupiškyje. Jos renginiai buvo skirti ne tik globėjams (rūpintojams) ir įtėviams pagerbti, bet ir visai Kupiškio rajono bendruomenei.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Pagerbė globėjus ir informavo

Globos savaitės renginiuose daug dėmesio skirta supažindinti visuomenei su globėjais, jų veikla, šios veiklos prasmingumu ir problemomis, kviesta padiskutuoti, įsitraukti į šią veiklą.

Kaip praėjo Globos savaitė Kupiškyje, pasikalbėjome su Kupiškio socialinių paslaugų centro padalinio Globos centro koordinatorėmis (socialinėmis darbuotojomis) Ingrida Baronaite ir Egle Lauce.

Pasak E. Laucės, šiuo metu Kupiškio rajone yra maždaug 25 globėjų šeimos, kurios globoja vaikus, likusius be tėvų globos. Vieni iš jų yra nuolatiniai globėjai, kiti laikinieji. Tas skaičius nuolat svyruoja, nes visuomenėje keičiasi požiūris į globą ir vis daugiau šeimų priima vaikus į savo šeimą. Kai šeimoje vaikui tampa nesaugu, skubiu atveju Kupiškio rajono vaikus nuo gimimo iki pilnametystės bet kuriuo paros metu gali priimti trys parengtos budinčių globotojų šeimos.

Plačiau skaitykite liepos 9 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video