2024/03/19

 

SUBATĖNAS PRALAIMĖJO KOVĄ SU ERKINIU ENCEFALITU

Nuolat girdime medikų raginimus pasiskiepyti nuo erkinio encefalito. Ne vienas į tai numoja ranka. Be to, žmonių norą skiepytis pristabdo ir pinigų stoka, nes šis skiepas mokamas ir reikia pasiskiepyti ne vieną kartą, kad būtų įgytas atsparumas tai ligai. Vis dėlto tragiškai pasibaigiantys atvejai po erkės įkandimo susirgus erkiniu encefalitu, verčia žmones į tai atkreipti dėmesį ir labiau pasirūpinti savo sveikata, kuri yra neįkainojama.

Tokia liūdna istorija, pastarosiomis dienomis nuskambėjusi visoje Lietuvoje, nutiko Kupiškio rajono gyventojui subatėnui.

Rūta ŽILYTĖ

Dėl erkinio encefalito diagnozės Kupiškio rajono gyventojas Valdas Sutkevičius birželio 8 dieną pateko į Panevėžio ligoninę. Miške dirbęs 48 metų vyras prieš ligą juokaudavo, kad jis erkes vilioja iš toli, grįžęs iš darbo dažnai ant kūno rasdavo ne vieną tokį gyvį. Vyras mėgo miške ir uogauti, grybauti. Deja, Valdas skiepytis nuo erkinio encefalito, nors tai rekomenduojama miške dirbantiems žmonėms, vis nerasdavo laiko, o vieną rytą pasijuto labai prastai.

Plačiau skaitykite liepos 4 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video