2024/03/29

 

SAVIVALDYBĖS KONTROLIERĖS IR MERO MŪŠIAI TĘSIASI

Tęsiasi rajono mero Dainiaus Bardausko ir Savivaldybės kontrolierės Vilmos Mažeikienės batalijos. Lyg iš gausybės rago pasipylė iš vienos ir kitos pusės raštai oficialioms institucijoms. Jų centre šįkart atsidūrė ir laikinoji administracijos direktorė, ir politikos reikalai.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Įžvelgė klaidą

Žibalo į ugnį, kuri šiek tiek priblėso, kai rajono meras D. Bardauskas buvo teismo laikinai nušalintas nuo pareigų įtariant korupcija, įpylė kontrolierės atliktas patikrinimas. Merui užkliuvo Savivaldybės kontrolierės V. Mažeikienės šių metų sausio 3 dieną pateikta atlikto patikrinimo „Dėl valytojos etato mažinimo teisėtumo“ ataskaita.

Savivaldybės kontrolierė per patikrinimą nustatė, kad Savivaldybės administracija, teikdama vienos rajono seniūnijos valytojai pasiūlymą dėl darbo sąlygų pakeitimo, pažeidė Lietuvos Respublikos Darbo kodekso 57 straipsnio 9 dalies reikalavimus atleidžiamam darbuotojui įstatymo nustatyta tvarka papildomai išmokėti ilgalaikio darbo išmoką, atsižvelgiant į to darbuotojo nepertraukiamą darbo stažą toje darbovietėje. Tos seniūnijos valytoja Savivaldybės administracijoje yra išdirbusi daugiau nei 20 metų, todėl pagal Lietuvos Respublikos garantijų darbuotojams jų darbdaviui tapus nemokiam ir ilgalaikio darbo išmokų įstatymo 10 straipsnio 1 dalies 3 punktą seniūnijos valytojai turėjo būti pasiūlyta 77,58 proc. 3 vidutinio darbo užmokesčio (VDU) dydžio ilgalaikio darbo išmoka, per 900 Eur. Pasak V. Mažeikienės, Savivaldybės administracija nesivadovavo minėto įstatymo reikalavimais.

Plačiau skaitykite birželio 27 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kad kerštas kilo pirmiausia tikrai ne Merui. Kerštingumą ne jam čia priderinkim. Man , pavyzdžiui, būtų malonu toks kaimynas kaip Bardauskas. O kaip ši ponia, tai labai ne, ne, ne.

  • Išmokos išmokamos pagal pateikta prašymą (savo noru, atleidžiama ir t.t.)
    Darnai persigalvojama …. 😀
    Ar kontrolierė nedirbo advokato darbo?

  • Girdėjau, kad pono teisumo net geri advokatai neįrodė.

  • Ji jokia ne vargšė o dirba savo darbą kaip priklauso kontrolieriai per skaitykit geriau dar kartą straipsnį gerb.Jonai
    Šaunuolė V. Maižeikienė, kad atliko teisingai savo darbą ir kas priklauso pagal darbo kodeksą turi būti išmokėta valytojai tai apgynė paprastą darbuotoją.Parodė kaip nesiskaito p.Meras ir administracijos direktorė su paprastais žmonėmis,o kas liečia jų priedus tai kontrolierei nepateikiami dokumentai kaip mokėjo priedus taip ir moka ir dar vaizduoja teisuoliais,mat jai ko paprašo kontrolierė jeigu p,merui nepatinka,ir neleidžia daryti ne pagal įstatymą tai matom patys tuoj prikuriama komisijų ,pasiaiškinimų rašymas,teismai, per spauda ir šaukiama visu balsu kokia baisi,pykta ,nieko nesupranta apie darbą.Dar labai žema pasirodė ,kad meras prašė visos Lietuvos savivaldybių kontrolierių patvirtinti ar Mažiekienė neprašė ir neparašė darbo metu ,kad už ją pabalsuotų ir kyla klausimas o meras rašė darbo metu ar po darbo tai jei darbo metu tai kuo tada meras užsiminėja ,ne dirba kaip meras savo tiesioginio darbo o tik seka ką daro kiti čia jau viršūnė.Dar kontrolieriai reikia iš reikalauti ,kad į neštų pinigus į biudžetą kur panaudojo teismams nes ten mūsų.Matai per kerštą ir pyktį ne bemato ir koks pats esa ir pareigūnai išvedė iš kabineto ir devynius mėn prie darbo neprileido griekų iki ausų.Gal geriau be pykčių be kerštų dirbkite savo darbą nes mes jus tam ir rinkom.

  • vargse ta ponia jai visi blogi ,tik ji visada teisi …

  • Gaila, kad kontrolierė taip ir neišaiškino dėl tūkstantinių priedų, kam ir po kiek

  • Kas rašinėja ar ne pats pačiausias? Susitvarkykit- bardakausko stiliukas. Vaizduoja, kad patriotas, Tėvyne myli, o bolševikų bolševikas.

  • Nežinau kokio mero reikia su tokia darbuotoja dirbt,(jis nerekia, o gal ir tamstai teks gyvent tuos priperstuose kambariuose, negali žinot, lauksi kad kas nors langą atidarytų) o su šia persona kuo greičiau susitvarkykit, kiek žmogus gali visų galvom lipt.

  • Vistiek jau Dainiukui pareina subinė. Čia jam ne ant pensionato padėjėjų rėkti, kad kambariai iš po nakties, gyventojų pripersti. Mužikas ir su kostiumu yra mužikas. Nepasislėpsi…

    • Mėlynojo kraujo SENI.Vaizduoji,kad toks,deja,tas Jūsų vadinamas mužikas,mėlyno kraujo turi daugiau neiJūs<SENI.

Rekomenduojami video