2024/03/19

 

PO AUDROS – POKYČIAI SUBAČIAUS BENDRUOMENĖJE

Subatėnams brangus statinys – geležinkelio stoties vandens bokštas. Valdo Šateikos nuotrauka

Visai neseniai siautėjusios vasariškos audros su vėju, lietumi ir žaibais apgadino ne tik privatų gyventojų turtą.

Stichija pridarė nuostolių ir Subačiaus bendruomenei – apdraskė Subačiaus geležinkelio stoties vandentiekio bokšto stogą, suplėšė vėliavą ir išjudino jos laikiklį. Kaip su audros padariniais tvarkysis Subačiaus bendruomenė, papasakojo pirmininkė Jurgita Naujokaitienė.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

„Po vasaros audrų nukentėjo Subačiaus geležinkelio stoties vandentiekio bokšto stogo konstrukcija, vėliavos laikiklis ir kabėjusi vėliava. Siekiant užtikrinti pastato ir aplinkinių gyventojų saugumą, vėliava nuimta. Bus ieškoma būdų, kur gauti lėšų stogo remontui. Taip pat bendruomenės valdyba svarstys Lietuvos valstybinės vėliavos kėlimą laikantis Lietuvos Respublikos valstybės vėliavos protokolo“, – skelbiama Subačiaus bendruomenės socialinio tinklo grupėje.

Telefonu pakalbinta Subačiaus bendruomenės pirmininkė J. Naujokaitienė teigė, kad apie audros apniokotą bokštą praeitą sekmadienį jai pranešė vietiniai gyventojai, bet tą dieną nebuvo galima nieko padaryti, nes lijo lietus ir pūtė smarkus vėjas.

Buvo šiek tiek neramu, nes aplinkui bokštą išsidėstę gyvenamieji namai, o vėjų atplėštos bokšto dekoratyvinės detalės ir apdaila galėjo pridaryti žalos gyventojams.

Plačiau skaitykite birželio 23 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video