2024/03/29

 

SAUGIOS KELIONĖS AUTOMOBILIU: KĄ PRAVARTU TURĖTI BAGAŽINĖJE?

Automobilį drąsiai galėtume vadinti viena patogiausių transporto priemonių, su kuria gan greitai galima pasiekti pageidaujamą tikslą. Visgi, tam, kad kelionės iš tiesų būtų ne tik komfortiškos, bet ir saugios, iš anksto būtina pagalvoti apie įvairiausius scenarijus ir pasiruošti galimų problemų sprendimui. Tai padaryti tikrai nėra sunku – tereikia gerai apgalvoti bagažinės turinį. Kokie joje esantys daiktai užtikrins saugias išvykas?

Atsarginė padanga

Tai be jokios abejonės yra vienas svarbiausių gaminių, kuris turėtų būti Jūsų automobilyje. Tik turėdami atsarginę padangą, įvykus net ir nedidelei nelaimei, labai greitai ir vėl galėsite pajudėti iš vietos – jei reikėtų rūpintis nutempimu, viskas užtruktų daug ilgiau ir kainuotų gerokai brangiau. Kartu su atsargine padanga pravartu turėti ir jos pakeitimui skirtus reikmenis: jei Jums patiems toks darbas atrodys neįveikiamas, apsirūpinę reikiamais įrankiais, daug greičiau sulauksite pagalbos iš aplinkinių.

Pirmosios pagalbos rinkinys

Šis gaminys kiekviename automobilyje taip pat yra būtinas. Jei dažnai leidžiatės į ilgesnes išvykas, jo svarba netruksite įsitikinti – ypač tuomet, jei turite jaunesnių atžalų. Vaistinėlėje turėtų būti žirklės, tvarstis, pleistras ir kiti panašūs gaminiai, kurie pravers tiek tuomet, jei Jūsų vaikas skaudžiai pargrius, tiek ir tais atvejais, kai Jums ar aplinkiniams bus reikalinga rimtesnė medicininė pagalba.

Avarinis automobilio ženklas, gesintuvas ir šviesą atspindinti liemenė

Ši trijulė turėtų būti kiekvieno iš mūsų automobilyje – ir ne tik dėl to, kad be jos nepavyks praeiti automobilio techninės apžiūros. Visi šie atributai nelaimės atveju leis būti labiau pastebimiems, o gesintuvas padės išvengti dar didesnės nelaimės. Verta pagalvoti ir apie tvirtesnį avarinį įrankinį, su kuriuo reikalui esant galėsite išdaužti langą ar nupjauti automobilio saugos diržus.

Žibintuvėlis

Šis gaminys pravers tuomet, jei tamsiu paros metu teks keisti padangą, patikrinti situaciją po kapotu ar atlikti kitas panašias geresnio apšvietimo reikalaujančias užduotis. Žinoma, daugelis šiam tikslui šiais laikais nusprendžia pasitelkti savo išmanųjį telefoną, tačiau vertėtų pagalvoti ir apie tai, ką darysite, jei šis prietaisas netikėtai išsikraus – verčiau taip nerizikuoti.

Akumuliatoriaus pakrovėjas

Išsikrovęs akumuliatorius yra pakankamai dažna problema, su kuria gali tekti susidurti kiekvienam iš mūsų – ypač tuomet, jei šis gaminys jau nėra pirmos jaunystės. Tam, kad nereikėtų priklausyti nuo kitų malonės, akumuliatoriui pakrauti skirtu prietaisu verta apsirūpinti patiems. Jis bagažinėje neužims daug vietos, o ir didelių investicijų tokiam pirkiniui tikrai nereikės. Jei ilgesnių išvykų metu nesinori patirti nemalonių staigmenų, spauskite čia ir apžiūrėkite akumuliatorių pakrovėjų asortimentą.

Padangų slėgio matuoklis

Tinkamai pripūstos padangos užtikrina patogesnį valdymą ir sumažina degalų sunaudojimo sąnaudas, o taip pat – prailgina šių gaminių tarnavimo trukmę. Visgi, kartais vizualiai sunku pasakyti, ar padanga yra ištuštėjusi ir kiek iš tikrųjų reikia ją pripildyti. Jei įsigysite specialiai tam skirtą matuoklį, šią situaciją galėsite sekti kur kas paprasčiau – jis taip pat nereikalaus nei daug vietos, nei didelių išlaidų. Tačiau jei situacija su išsileidusiu padangų oru kartojasi labai dažnai, gali būti, jog labai greitai teks pagalvoti apie didesnius pokyčius – jei ieškosite naujų gaminių, platų jų asortimentą rasite Pigu.lt el. parduotuvėje.

Langų plovimo skysčio atsargos

Niekuomet negalime tiksliai žinoti, kada kelyje būsime užklupti kritulių, tačiau galime pasirūpinti, kad jie neturėtų jokios įtakos saugioms mūsų kelionėms. Net ir pasitikrinus, jog langų plovimo skysčio kiekis yra pakankamas, jo atsargų vertėtų turėti bagažinėje. Jei matomumas bus itin prastas ir langų plovimui išnaudosite visą bakelyje esantį skystį, labai greitai šią problemą galėsite išspręsti.

Valymo reikmenys

Taip, tai tikrai nėra patys svarbiausi automobilio atributai, tačiau jeigu bagažinėje vietos dar liko, verta į ją įdėti ir kelis papildomus valymo reikmenis. Jei po kurio laiko sugrįžę prie transporto priemonės ant jos rasite nemalonių staigmenų, bet kokius nešvarumus nuvalysite kur kas paprasčiau.

Turėdami visus šiuos daiktus savo bagažinėje, išvykų metu galėsite jaustis visiškai ramiai – bet kokia problema bus daug paprasčiau išsprendžiama. Visgi, nepamirškite, jog saugumas priklauso ir nuo mūsų vairavimo įgūdžių, tad šiuo atveju šiek tiek pasistengti reikės ir Jums.

Pigu.lt inf.

Užs. Nr.820

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video