2024/03/19

 

IDĖJOS NYKOKIEMS MIESTO GĖLYNAMS

Lietuvai pagražinti draugijos Kupiškio skyrius vėl papuošė gėlėmis Krantinės gatvės atkarpą.

Lietuvai pagražinti draugijos Kupiškio skyrius vėl papuošė gėlėmis Krantinės gatvės atkarpą.

Prasidėjo vasara. Šiltos ir lietingos dienos palankios suvešėti augmenijai.
Praėjusią savaitę pakrutėjo gėlių sodinimas Kupiškio viešuosiuose gėlynuose. Vis dėlto šiemet miestelėnai pasigenda gėlių įvairovės. Jų reikia, kad žmonių neapleistų gyvenimo džiaugsmas, kad miestas būtų gražesnis ir jaukesnis visiems.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Miestelėnų akimis

Tai rūpi ne vienam kupiškėnui. Antai praėjusią savaitę miesto gyventoja Loreta (pavardė redakcijai žinoma – aut. past.) klausė, kodėl šiemet tokie neįvairūs Kupiškio gėlynai, kodėl nepapuošiamas gėlėmis tiltas per Kupą Gedimino g.
Tai pats miesto centras. Juk Kupos upė miestui yra davusi pavadinimą.

„Daug kur važinėjome. Beveik visur mačiau miestuose tiltus, išpuoštus gėlėmis. Kodėl pas mus nėra jokios tilto puošybos? Atrodome pilkokai. Galėtų būti prie kiekvienos įstaigos, parduotuvės, prekybos centrų vazonų su žydinčiomis gėlėmis ir kitokiais augalais.

Kodėl nė žiedelio nėra centrinėje Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštėje. Ar sudėtinga gėlių į vazonus prisodinti? Ar gėlynai mums jau tapo neįkandama prabanga? Ar esame visiški skurdžiai ir to negalime padaryti? Per mažai ir daugiabučių namų gyventojai savo balkonus, palanges puošia gėlėmis. Norėtųsi, kad Kupiškis sužydėtų gėlėmis. Ypač tokio grožio žmonės išsiilgę po karantino, po visų griežtų suvaržymų“, – kalbėjo pašnekovė.

Kita kupiškėnė po Tėvo dienos paskambinusi redakcijai sakė, kad Kupiškio miesto senosiose kapinėse Lietuvos savanorių kapai prie Nepriklausomybės paminklo iki šiol be gėlės žiedo.

„Nejauku, net širdį skauda. Kodėl Kupiškis negerbia už Lietuvos laisvę kritusių karių atminimo? Visas pavasaris šie kapai tušti stovi. Aš dažnai nueinu į kapines ir vaizdas nesikeičia. Gal šiuo metu jau situacija kitokia? Kelias dienas ten nebuvau“, – išsakė savo pastabas kupiškėnė.

Plačiau skaitykite birželio 16 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Man tai labai gražu – laukiau kol šiemet vėl pakabins tuos dailės kūrinėlius – ir originalu ir taupu. Šauni įdėja.

  • Per mazai gėlynu- kritika, bus ju daug- kritikos bus dar daugiau, kad išlaidaujama, pinigai mėtomi ir t.t.

Rekomenduojami video