2024/03/29

 

SENIŪNIJŲ UGNIAGESIŲ DARBAS – GYVENTOJŲ IR DIREKTORIAUS AKIMIS

Seniūnijose stovinčios gaisrinės mašinos eksploatuojamos jau kelis dešimtmečius. Seniausią 42 metų vairuoja Noriūnų ugniagesių komanda. Žaidelių ugniagesių komanda turi bene naujausią, 20 metų, gaisrinę mašiną. Vilės Leščinskienės asociatyvi nuotrauka

Seniūnijose stovinčios gaisrinės mašinos eksploatuojamos jau kelis dešimtmečius. Seniausią 42 metų vairuoja Noriūnų ugniagesių komanda. Žaidelių ugniagesių komanda turi bene naujausią, 20 metų, gaisrinę mašiną.
Vilės Leščinskienės asociatyvi nuotrauka

Apie Priešgaisrinės tarnybos centralizavimą diskutuojama jau seniai. Dauguma šios tarnybos gaisrinių mašinų yra senesnės nei 30 metų, dažnai genda, ir joms visoms išlaikyti per metus reikia kelių ar net keliolikos tūkstančių eurų.

Be to, gaisrus patyrę kaimo gyventojai piktinosi dumblu apaugusiais priešgaisriniais tvenkiniais. Kas atsakingas už jų priežiūrą ir kodėl nereikėtų nuvertinti senos rusiškos rajono ugniagesių technikos, papasakojo Kupiškio rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos direktorius Kazys Pakšys.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Apie tvenkinių priežiūrą

Praėjusią savaitę Alizavoje, Šiaurės gatvėje, per kilusį gaisrą sudegė ne tik ūkinio pastato stogas, bet ir garažas, ir jame buvęs automobilis. Šoko ištikta alizavietė internetinėje erdvėje viešai piktinosi, kad neva ugniagesiai į įvykio vietą atvažiavo be vandens, o priešgaisrinis vandens rezervuaras už kelių metrų buvo uždumblėjęs dėl nepriežiūros. Pasak moters, už sutramdytas liepsnas padėkos verti ne ugniagesiai, o kaimynai ūkininkai, kurie prisidėjo gesinant gaisrą, atvilko vandens cisterną.

Moterį nuvylė gaisrininkų pasirengimas ir ji retoriškai klausė, ar tikrai per gaisrą, kai pagalbos reikia čia ir dabar, reikalingi pareigūnai, atvykstantys be reikiamų priemonių ir (arba) vėluojantys dėl pasenusios, kelyje sugedusios technikos?

Plačiau skaitykite birželio 13 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • pliurpia senute niekus

  • Pasaka sena kaip pasaulis,pavadinimu“gaisrininkai be vandens“.Juokinga,bet kartais jau darosi graudu nuo vaikystės girdėti tokius bobučių nuspezėjimus.Bet nieko.Ugnegesių oda jau storesnė už raganosių.Ištvers eilines nesusiprątėlių patyčias.Pagarba jiems.

Rekomenduojami video