2024/03/19

 

SPIRULINA – EFEKTYVUS BŪDAS PAPILDYTI GELEŽIES ATSARGAS

Nuovargis, silpnumas, raumenų skausmai, blyški oda, galvos skausmas – pirmieji signalai, kad organizmui trūksta geležies. Numojus į juos ranka, gali išsivystyti mažakraujystė (anemija). Nors dažnai pabrėžiama, kad geležies trūkumas yra vegetarų ir veganų problema, šios organizmui būtinos medžiagos neretai stokoja ir visavalgiai. Norint atstatyti prarastą geležies pusiausvyrą ar papildyti jos atsargas, svarbu į savo mitybos racioną įtraukti daug geležies turinčius produktus. Vienas jų – supermaistu tituluojama plokščioji vingrūnė arba spirulina.

Kas yra spirulina?

Spirulina yra nuo senų laikų vertinamas melsvadumblis. Jo sudėtyje yra daugiau nei šimtas gyvybiškai svarbių ir visokeriopą naudą teikiančių vitaminų, mineralų, baltymų ir aminorūgščių. Taip pat gausu antidioksidantų, stabdančių organizmo senėjimo procesus ir padedančių šalinti toksinus. Spiruliną ypač liaupsina ir besilaikantys dietos – jos sudėtyje yra daug maistingų medžiagų, tačiau labai mažai kalorijų, todėl įtraukę šį produktą į savo mitybos racioną, greičiau atsikratysite nereikalingų kilogramų. Čia dar nesibaigia naudingos šio dublio savybės – įrodyta, kad spirulinos vartojimas yra neatsiejamas nuo geresnės smegenų ir nervų sistemos veiklos, stipresnio imuniteto ir pakankamo geležies kiekio organizme.

Geležies šaltinis

Spirulina – vienas didžiausių geležies šaltinių, puikiai papildančių kasdienę subalansuotą mitybą. Dėl augalinės kilmės ją ypač vertina alternatyvios mitybos šalininkai – vegetarai ir veganai. Tačiau ne mažiau nei jiems, geležis yra būtina kenčiantiems nuo anemijos. Vartojant spiruliną, didėja hemoglobino kiekis kraujyje, organizmas aprūpinamas energija, todėl pastebimai daugėja jėgų ir gerėja nuotaika. Priešingai nei sintetiniai geležies papildai, dubliai nesukelia nemalonaus šalutinio poveikio – vidurių užkietėjimo.

Geležis sportininkams – viena svarbiausių medžiagų. Todėl vartojantys spiruliną turi daugiau energijos ir ištvermės, gali lengviau pasiekti geresnių rezultatų, padidinti savo raumenų kūno masę ir išvengti mėšlungio sukeliamų nemalonumų.

Maisto papildai

Pasak Lauro Stankevičiaus, „UAB Gera karma“ direktoriaus, nesvarbu, vartosite miltelius ar tabletes, organizmą papildysite tokiu pat kiekiu geležies. Tačiau svarbu žinoti, kad šio dumblio skonis ir kvapas – specifiniai, daugeliui primenantys maurus. Tiems, kam jie nėra malonūs, siūloma rinktis tabletes. Jas galima įsigyti „Geros karmos“ internetinėje parduotuvėje, adresu www.gerakarma.com. Čia parduodami maisto papildai pagaminti iš ekologiškame ūkyje užaugintų dumblių, kurie iš pradžių surenkami ir džiovinami, o vėliau suspaudžiami į tabletes taip, kad neprarastų vertingų maistinių medžiagų.

Aukščiausios kokybės produktas yra ne tik geležies, bet ir baltymų, aminorūgščių, vitaminų, mineralų, maisto skaidulų ir chlorofilo šaltinis. Maisto papildai pagaminti be priedų, todėl galite jaustis visiškai ramūs, kad įsigysite natūralų produktą.

Įdomu tai, kad spirulinos sudėtyje yra unikalios gama-linolelo rūgšties, kuri užtikrina normalią smegenų veiklą, greitina medžiagų apykaitą ir yra atsakinga už tinkamos hormonų pusiausvyros palaikymą. Šios rūgšties kiekis mums įprastuose maisto produktuose yra labai mažas, o pats efektyviausias būdas papildyti jos atsargas – vartoti spiruliną. Kaip ir kitas jos sudėtyje esančias medžiagas, taip ir gama-linolo rūgštį, organizmas itin lengvai pasisavina.

UAB „Gera karma“

Užs. Nr.786

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video