2024/03/19

 

SLAUGOS REIKALAI, ARBA BROLIS NEŽINO, KĄ SESĖ GALVOJA

Insultas – staigi ir skaudžius padarinius paliekanti šiuolaikinės civilizacijos liga. Neretai patyręs insultą žmogus atsiduria ligos patale, jį reikia slaugyti.

Su artimojo slaugymo reikalais kasdien susiduria ir subatėnas Vytautas Čepė, namuose prižiūrintis insultą patyrusią seserį. Vyras piktinosi valstybinių institucijų abejingumu. Jis tvirtino negavęs pagalbos iš seniūnijos, o Kupiškio ligoninės medikai insultu sergančią seserį išleido vos po dešimties dienų.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Brolio pagalbos šauksmas

Subatėnas Vytautas Čepė labai sunerimęs. Jo neįgali sesuo Valerija Naujokienė prieš kelias savaites patyrė insultą. Moteris gulėjo Panevėžio respublikinėje ligoninėje, vėliau, V. Čepės teigimu, buvo perkelta į Kupiškio ligoninės Palaikomojo gydymo, slaugos ir paliatyviosios pagalbos skyrių. Visai netikėtai, tik po dešimties dienų, praleistų šiame skyriuje, pacientė buvo parvežta namo ir į vidų įnešta su neštuvais.

Brolis stebėjosi, kaip ligos patale prikaustyta sesuo, kuriai reikia keisti sauskelnes, labai greitai išleista iš ligoninės ir jai neišrašyti jokie vaistai, o tuo tarpu kiti pacientai slaugomi mėnesius ir gydomi medikamentais.

Vyrui kelia nerimą ir sesers priežiūros klausimas. Kad pragyventų, V. Čepė dirba padienius darbus ir negali kiaurą dieną būti prie sesers. Be to, jam kaip vyrui nejauku seseriai sauskelnes keisti. Patikimiau būtų, jei šią procedūrą atliktų moteris.

Vyras kreipėsi į seniūniją, prašė seseriai socialinio darbuotojo padėjėjo, bet nieko nepešė, jam neva pasiūlyta pačiam savo išgalėmis samdyti prižiūrėtoją. V. Čepė piktinosi, kodėl kitus vyresnio amžiaus žmones, vaikštančius ir galinčius apsitarnauti, socialinio darbuotojo padėjėja lanko, o ant patalo gulinčios moteriškės niekas neapsiima prižiūrėti.

Plačiau skaitykite gegužės 26 d. „Kupiškėnų mintyse“

 

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Asmens duomenų apsaugos įstatymas , manau, yra tikrai ne tam, kad sergančio šios vardas, pavardė, diagnozė ir sveikatos būklė būtų viešai per laikraštį aptarinejama.

  • Tikrai betvarkė. Nebeturi ligoninė medicinos aparatūros techniko. Tai su savo paslaugas siūlančiais patyrusiais specialistais net nešneka, sako nereikia, mums tik paprasto ūkio darbininko tereikia. Aišku vieta paruošta savam Vingių Jonui, o kad vargšai Kupiškėnai turės skubių rentgeno nuotraukų važiuoti į Panevėžį ar keistokai jaustis po neprižiūrėtų fizioterapinių procedūrų tai nesvarbu. O koronavirusas išviso bijo į Kupiškį atvažiuoti nes niekas čia jo nelaukia, plaučių ventiliavimo aparatai be priežiūros. Užtenka Užimtumo tarnybos tinklapyje patalpinti skelbimą medtechnikui ir priimti savą o po to per giminės susitikimą vaikščioti kalakuto poza.

    • Mano žiniomis patyrusio specialisto ,kuris prižiūrėtų medicinos įrangą Kupiškyje tikrai nėra. Pabrėžiu- patyrusio ,o ne kokio nors šarlatano.

  • Kažkaip keista ligonine vis kliūva nėra tvarkos. Kur gi bus kad vadovai bega.matyt didelis bardakas

Rekomenduojami video