2024/04/18

 

SOFA AR MINKŠTAS KAMPAS: KĄ RINKTIS?

Įrenginėdami svetainę ar kitas panašias namų erdves, dažniausiai neapsieiname ir be sėdėjimui pritaikytų baldų, kuriais dažniausiai tampa sofos ir minkšti kampai. Visgi, tuomet Jūsų laukia svarbi dilema – kurį iš šių baldų pasirinkti? Tiek sofos, tiek ir minkšti kampai turi savų privalumų, kuriuos šį kartą ir panagrinėsime: galbūt turėdami daugiau informacijos, ir patys paprasčiau galėsite priimti sprendimą.

Dydis

Galima sakyti, kad tai – kone ryškiausias šių baldų skirtumas. Nors abiejų tipų gaminiai gali būti pačių įvairiausių matmenų, patys kompaktiškiausi minkšti kampai niekuomet neprilygs mažiausioms sofoms. Vien jau dėl to, kad jie turi vieną ar netgi du „išsikišusius“ kampus. Tuo tarpu tarp sofų galima rasti itin nedidelių, dviem žmonėms pritaikytų modelių, kurie tikrai nepareikalaus daugybės kambario erdvės. Žinoma, šis aspektas aktualus tik tais atvejais, kai turite ribotą erdvę ir taupote kiekvieną jos centimetrą – tuomet iš tiesų pirmenybę reikėtų teikti mažesnėms sofoms.

Funkcionalumas

Galbūt minkšti kampai ir nėra labai kompaktiški, tačiau jie, lygiai taip pat kaip ir sofos, gali pasiūlyti ir miegojimo mechanizmus, ir ganėtinai talpias patalynės dėžes. Be to, minkšti kampai praktiškai visuomet yra pritaikyti didesniam žmonių skaičiui – jei sulauksite netikėtų svečių, nereikės galvoti, kaip visus juos patogiai susodinti. Tiesa, tarp sofų galima rasti ir vienvietes lovas labiau primenančių modelių, kurie ypač tiks nedideliame jaunuolio kambaryje – jei prireiks, juos taip pat bus galima išskleisti. Tad funkcionalumo aspektas labiau priklauso nuo to, kokiems aspektams Jūs patys teikiate pirmenybę.

Dizaino įvairovė

Tai – kone vienintelis atvejis, kuomet lyginant šiuos baldus, prie jų galima dėti lygybės ženklą. Tiek sofos, tiek ir minkšti kampai gali būti įvairiausių spalvų, formų ir skirtingų stilių, todėl būtų klaidinga kuriuos nors iš jų vadinti stilingesniais. Nesvarbu, ar ieškosite klasikinių sprendimų, ar nuspręsite paeksperimentuoti su įdomiau atrodančiais variantais, galite būti tikri – stilistinė įvairovė Jums niekuomet neleis nusivilti.

Komfortas

Iš esmės abiejų šių tipų baldai yra pakankamai patogūs, o daugelis niuansų priklauso ir nuo konkretaus modelio bei gamybos medžiagų. Visgi, vienu aspektu minkšti kampai turi šiokį tokį pranašumą. Jei mėgstate gulėdami priešais televizorių patogiai ištiesti kojas, šis baldas suteiks Jums tokias galimybes, o jeigu rinksitės „U“ formos modelius, taip galėsite įsitaisyti ir dviese. Žinoma, pasidėję pufą ar kėdutę, tą patį galėsite padaryti ir sėdėdami ant sofos, tačiau labai tikėtina, kad komfortas tikrai nebus toks pats. Platų įvairių minkštų kampų pasirinkimą siūlo Pigu.lt el. parduotuvė.

Kaina

Nei vieni iš šių baldų tikrai nereikalauja labai didelių investicijų, tačiau reikėtų paminėti, kad jų kaina ir vėlgi priklauso nuo daugybės aspektų, pavyzdžiui, funkcionalumo, gamybos medžiagų, dizaino, dydžio bei gamintojo. Visgi, jei ieškotume paties pigiausio varianto, didesnį jų pasirinkimą praktiškai visuomet atrastume tarp sofų. Žinoma, tokie baldai dažniausiai neturi patalynės dėžės ar miegojimo mechanizmo, tačiau jei norisi kuo daugiau sutaupyti, negaiškite laiko ir pirmiausia susipažinkite su sofų įvairove. Spauskite čia ir padarykite tai jau dabar.

Susipažinus su visomis šių baldų ypatybėmis, nesunku įsitikinti, kad abu jų tipai turi savų pranašumų. Jei turite daugiau vietos ir norite ją išnaudoti komfortui, verta pagalvoti apie minkštą kampą, o jeigu ieškote kompaktiškesnio ar šiek tiek pigesnio modelio, pirmiausia pravartu apžiūrėti sofų asortimentą. Tačiau faktas vienas – tarp visų šių baldų tikrai atrasite sau tinkamiausią!

Pigu.lt

Užs. Nr.706

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video