2024/04/20

 

COVID-19 IR GYVENAMOSIOS VIETOS DEKLARACIJOS NIUANSAI

Kupiškio rajonas iki šiol buvo tarp nedaugelio vietovių, kur susirgusių koronavirusine infekcija žmonių neužfiksuota. Visgi oficiali statistika skelbia, kad Kupiškio rajone buvo vienas susirgęs, bet dabar jau pasveikęs asmuo.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Laikinoji Savivaldybės administracijos direktorė Ingrida Bernatavičienė sakė, kad tikrai rajone iki šiol nebuvo nė vieno žmogaus, kuris būtų susirgęs COVID-19. Kalbėjusi tuo klausimu ir su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru. Paaiškėjo, kad statistiškai vienas susirgęs ir pagijęs žmogus galėjo būti priskirtas Kupiškio rajonui formaliai, pagal deklaruotą gyvenamąją vietą, nors realiai gyvena kitur.

Naujos statistikos apie COVID-19 infekciją gegužės 21 d. ryte I. Bernatavičienė dar neturėjo. Ji tvirtino, kad tik galinti pasakyti, jog atnaujinus kai kuriuos skrydžius iš užsienio, labai daugėja asmenų, kuriems būtina saviizoliacija. Tam nebeužteks patalpų Rudiliuose. Vakar ten jau gyveno 5 asmenys. Artimiausiu laiku laukiama dar kelių. Ten saviizoliacijai yra skirtos 9 vietos. Tad jau prireiks saviizoliacijai skirtų Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos ir Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos bendrabučio patalpų.

Dėl patogesnio visuomenės informavimo apie koronavirusinės infekcijos (COVID-19) statistiką Lietuvoje Sveikatos apsaugos ministerija, bendradarbiaudama su Registrų centru, yra sukūrusi virtualų žemėlapį. Šiame žemėlapyje pagal įvairius rodiklius analizuojama koronaviruso infekcijos situacija Lietuvos mastu pagal skirtingas savivaldybes, sergančių žmonių lytį ir amžiaus grupes, pateikiami bendri ir kiekvienos paros pokyčiai. Visi norintieji gali atsidaryti žemėlapį ir sužinoti šią informaciją. Žemėlapį rasite čia

 

Asociatyvi Vilės Leščinskienės nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video