2024/04/25

 

FILMAVIMO KAMEROS NOSĮ KRAPŠTANČIŲ NESEKA

Prieš kelias savaites Alizavos miestelyje išmušta Šv. Jono krikštytojo bažnyčios mūro tvora skaitytojui Svajūnui Vėtai sukėlė dvejonių, ar miestelyje įrengtos filmavimo kameros iš tikrųjų veikia? Autorės nuotrauka

Prieš kelias savaites Alizavos miestelyje išmušta Šv. Jono krikštytojo bažnyčios mūro tvora skaitytojui Svajūnui Vėtai sukėlė dvejonių, ar miestelyje įrengtos filmavimo kameros iš tikrųjų veikia?
Autorės nuotrauka

Turbūt dažnas, įvažiavęs į bet kurį Lietuvos miestą ar miestelį, yra pastebėjęs kelio ženklą, informuojantį, kad teritorija stebima vaizdo kameromis. Nors ši stebėjimo priemonė įrengta tam, kad padėtų nustatyti pažeidėjus viešose vietose, vietiniai gyventojai abejoja, ar tos filmavimo kameros iš tikrųjų veikia. O gal filmuoja tik dalis jų?

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Veikia ar neveikia?

Į redakciją kreipėsi Alizavos seniūnijos gyventojas Svajūnas Vėta. Prieš keletą savaičių, eidamas į parduotuvę Alizavoje, jis pastebėjo, kad akmeninė tvora netoli Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios iš tikrųjų pakrikštyta.

Matyti, kad į ją stipriai atsitrenkta, veikiausiai automobiliu, jei net mūras išmuštas. Toji vieta, kur į tvorą įvažiuota, yra prie pat sankryžos, miestelio centras, ten vakarais dažnai jaunimas mėgsta automobiliais raižyti, demonstruoti chuliganišką vairavimą.

Prie bažnyčios stovinčiame stulpe įmontuota ir filmavimo kamera. S. Vėtai keista, kad šitiek laiko praėjo ir kaltininkas dar nerastas. Mažas miestelis, vieni apie kitus seniai būtų viską sužinoję. Vaikinas teiravosi, ar visos filmavimo kameros, įrengtos miestelyje, veikia, ar tik pakabintos kaip muliažas?

Plačiau skaitykite gegužės 19 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video