2024/03/19

 

SUŠVELNINUS KARANTINĄ – NEŽINIA DĖL PERMAINŲ

Nors kitą savaitę karantino sąlygas gydymo įstaigose žadama švelninti, kaip dirbs Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centras ir Kupiškio ligoninė, dar nėra visiškai nuspręsta. Mat situaciją gali pakoreguoti didesnis susirgusių žmonių skaičius. Aišku tik viena – skubi pagalba kaip buvo, taip ir bus neatidėliotinai teikiama. Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Nors kitą savaitę karantino sąlygas gydymo įstaigose žadama švelninti, kaip dirbs Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centras ir Kupiškio ligoninė, dar nėra visiškai nuspręsta. Mat situaciją gali pakoreguoti didesnis susirgusių žmonių skaičius. Aišku tik viena – skubi pagalba kaip buvo, taip ir bus neatidėliotinai teikiama.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Praeitą savaitę Vyriausybė pratęsė karantiną iki gegužės 31 dienos ir nustatė karantino švelninimo priemones. Nuo gegužės 18 dienos laisvesnė taps ir gydymo įstaigų tvarka. Į poliklinikas galės ateiti šiek tiek daugiau pacientų, pagal ligoninės vadovų nustatytą tvarką bus leidžiama lankyti ligonius. Anksčiau leista atnaujinti ir planines sveikatos priežiūros paslaugas numačius, kaip įstaigos tam turi pasirengti.

Kaip Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centras (PASPC) ir Kupiškio ligoninė ruošiasi karantino švelninimui?

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Dar neaišku

„Kuo toliau, tuo darosi painiau. Šiandien naujų sprendimų neturime. Jei situacija dėl koronaviruso Lietuvoje nepablogės, gegužės antroje pusėje priimsime vienu kitu pacientu daugiau“, – sakė Kupiškio PASPC direktorius Robertas Baltrūnas.

Jis akcentavo, kad net ir karantinui sušvelnėjus, nuotolinės konsultacijos išliks, šeimos gydytojai priims pacientus gerai apsvarstę, ar tikrai to reikia. Jei, pavyzdžiui, pacientas jaučia negalavimus ir nesilankė pas gydytojus pusę metų ar daugiau, šeimos gydytojas tikriausiai jį priims. O jei pacientas dažnai lankosi pas gydytojus, turi nuolat vartoti tuos pačius vaistus, šeimos gydytojas receptą pratęs nuotoliniu būdu. Būtinoji pagalba kaip buvo, taip ir bus neatidėliotinai teikiama.

Plačiau skaitykite gegužės 12 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video