2024/03/28

 

DUJŲ SPROGIMAS – PASIKLYDUSIO DOKUMENTO KAINA?

Praėjusios savaitės pradžioje su analizatoriumi apžiūrėtas dujų rezervuaras, iš kurio dujos tiekiamos Krantinės g. 8 namui. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Praėjusios savaitės pradžioje su analizatoriumi apžiūrėtas dujų rezervuaras, iš kurio dujos tiekiamos Krantinės g. 8 namui.
Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Ilgai dujų įrenginių tikrintojų neregėję kupiškėnai pagaliau jų sulaukė. Prašoma atverti savo butų duris.

Po dujų sprogimo Krantinės g. 8 name, reaguodama ir į Kupiškio gyventojų skundus, rimtai tikrinti dujininkų veiklą pradėjo Valstybinė energetikos reguliavimo tarnyba.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Tikrintojų veiksmai

Šios tarnybos specialistai praėjusios savaitės pradžioje su analizatoriumi apžiūrėjo dujų rezervuarą, iš kurio dujos tiekiamos Krantinės g. 8 namui.

Taip pat bandė patekti ir į to namo butus patikrinti dujų įrangos, bet ne visi gyventojai įsileido.
Loreta Kimutytė, Valstybinės energetikos reguliavimo tarnybos Veiklos skyriaus vedėja, informavo, kad dujų rezervuare dujų nuotėkio užfiksuota nebuvo. Nustatyta tik, kad įrenginių manometrams neatlikta metrologinė patikra. Taip pat rastas nedidelis dujų nutekėjimas Krantinės g. 6 namo vienos laiptinės įvadiniame dujų čiaupe. Dujininkai jų specialisto nurodymu tuoj pat tą čiaupą pakeitė.

„AB „Suskystintos dujos“ nurodyta iki gegužės 12 dienos Valstybinei energetikos reguliavimo tarnybai pateikti informaciją apie savo veiklą, įrenginių būklę, ar rašomas įrenginių patikros žurnalas. To pageidauja ir dujų vartotojai, pateikę skundą. Bus patikrinti Kupiškyje visi dujų rezervuarai.
Pradėta Kupiškyje tikrinti ir dujų įrangą visuose butuose, kuriems suskystintos dujos tiekiamos centralizuotai. Prievarta nebus tikrinama. Tikimės gyventojų supratingumo. Labai prašome gyventojų mūsų specialistams atverti duris. Jie turės darbo pažymėjimus, elgsis pagal COVID-19 reikalavimus ir su specialia įranga patikrins dujų įrenginius bute“, – sakė L. Kimutytė.

Plačiau skaitykite gegužės 12 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Tikrai geras pastebejima,kad vietoje baseino Kupiskyje butu atvestos gamtines dujos is Panevezio.Manau ir Rokiskio rajonas prisidetu prie projekto igyvendinimo.KREIPIAMES i rajono vadovus pasirupinkite tuo.Papildomai pinigu skirs ir vyriausybe,tik reikia kalbetis.

  • Irgi įdomūs..tai jūs gi butuos gyvenat, yra bendrija, tai duokit kolektyvinį ieškinį..prie ko čia jūsų daugiabučius turi meras ar mūsų savivaldybė žiūrėt?Žmonės, prisiimkit atsakimybę už savo gyvenimus..rodė gi meras atlėkė, kai sužinojo, ką jis namo jus parsives ar ką?Rėkia tik visi..

  • Kokie jus ne supratingi čia gi dujus, o ne Stichijų balius ir nieko, nieko, nieko…..

  • O kada šiluma,elektra,vanduo patapo buto,namo vidaus nuosavybe?Taip ir su dujomis.Demarkacinė linija-iki namo įvado vienų nuosavybė,o name kitų.
    Žmonės entuziastingai privatizavo butus ir niekas jų nepaprotino,kokią atsakomybę prisiima.Reikėjo iš valstybės nuomotis tuos daugiabučių butus.Nereikėyų sukti galvos dėl nieko,tik dėl nuomos.

    • Kiek suprantu, tai nuo skaitliuko prasideda mano nuosavybė? Ar aš galiu ką noriu daryti su savo vamzdžiu iki skaitliuko? 😉

    • tai kodel uz duju vamzdzio nupjovima – savame bute, savo vamzdzio kaip teigiate, dujininkai tokiu pinigu reikalauja???

  • Pažiūrėjus Rūtos laidą matosi koks čia pas mus bardakas. O meras pasirodę visu gražumu: nežino ką daryti. O problema jau sena. Ne metai ir ne dveji. Kokie keliai bandyti, nesugebėjo pasakyti. Matosi iš viešos darbotvarkės seniai,kad už rajono ribų žmogus dėl savo vadovaujamo rajono gyventojų reikalų kojos nekelia. Tik kur privaloma merui. Na, dar kur nebūtinai privaloma, bet gražu ir smagu. Ar kreipėsi į energetikos ministeriją, nepriklausomus ekspertus dėl dujų? Tai kad tokio dalyko neminėjo. Nematome, kad ir rimtesnis susirašinėjimas su dujininkais būtų buvęs. Kartais sakoma, kad dėl asmeninės naudos buna nutylėjimai. Nejaugi ir mes pakliuvome į tokią sutuaciją?

  • Labiausia, kas visoje šioje istorijoje stebina – klausimas, kada ir kokiu dokumentu remiantis namo vidaus dujotiekio tinklai patapo būtų savininkų nuosavybe? Juk patys dujininkai sako, kad sovietmečiu viskas buvo JŲ. O kas ir kada PO TO pasikeitė? Juk pvz. dujų skaitiklis tai tikrai priklauso dujininkams.

    • Tai jei vidaus dujotiekis priklauso butams, dujas imkit iš vamzdžio tiesiai, ne per skaitliuką.

  • Gal ne baseino reikia kupiskiui o bendro projekto su Rokiškiu,kad dujotieki nutiestu nuo Panevėžio ,geras projektelis-geri turėtų būti atkatai…

  • Jokios informacijos apie tikrinimus nėra. Kai netikrina tai nieko ir neranda….mirties taškas. Ir nereikia čia žmonių klaidint.

  • Reikėjo atvažiuoti patikrinti po mėnesio galimai būtų neradę ir kelių namų, o tai operatyvumas ir vėl nebus galu ir kaltu, o tu žmogeliuk nuniokojo ir tiek tik abonentą mokėk gal ir didesnį savininkui reike pelno juk nupirko Keliata sklendiu ir manonetru

Rekomenduojami video