2024/03/19

 

KARANTINAS GALI ATITOLINTI BIBLIOTEKININKŲ SVAJONĘ

Po Velykų iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad prie atnaujinamo buvusios sinagogos pastato, kur vėl turi įsikurti Kupiškio viešoji biblioteka, nejuda jokie darbai. Autorės nuotrauka

Po Velykų Kupiškyje pastebimai mažiau matyti darbininkų, triūsiančių prie rekonstruojamos buvusios sinagogos pastato, į kurį pagal planą šių metų pabaigoje turėtų sugrįžti Kupiškio viešoji biblioteka.

Ar šiems planams bus lemta išsipildyti? Ar juos gerokai pakoreguos dėl koronaviruso plitimo įvestas karantinas?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Priklausys nuo užsakovo

Kupiškio viešosios bibliotekos pastato renovacija pradėta 2016 metų rugpjūtį. Pirmi darbai vyko dar bibliotekai neišsikrausčius į laikinas patalpas. Nuo 2017 metų liepos 4 d. Kupiškio viešoji biblioteka pradėjo dirbti Kupos pradinės mokyklos pastate (Krantinės g. 24) ir ten veikia iki šiol. Taigi jau treti metai buvusioje sinagogoje šeimininkauja tik statybininkai.

Šios statybos vadovas Aurimas Pajaujis sakė, kad UAB „Infes“ darbus šiame objekte atlieka toliau. Šiuo metu vyksta ketvirtas darbų etapas. Dirbama daugiausia viduje – pirmo aukšto patalpose ir priestate. Čia reikia užbaigti darbus.

„Esu pasirašęs konfidencialumo sutartį su užsakovais ir negaliu smulkiai pasakoti apie visą darbų eigą ir finansinius dalykus. Ar sėkmingai bus iki galo padaryti visi šio pastato rekonstrukcijos darbai, priklauso nuo užsakovų, t. y. Kupiškio rajono savivaldybės“, – kalbėjo statybos vadovas. Jis pridūrė, kad aplinkos tvarkymo darbai jiems nepriklauso.

Plačiau skaitykite balandžio 25 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Tai, kad savo žydus Kupiškis , padedant vokiečiams, pakišo po velėna dar 1941- ais metais, taip, kad neis žydai melsti į savo sinagogą, nebėra jų Kupiškyje.

  • Jaučia dūšia,kad ne karantinas koreguoja.Oi kaip jaučia…

  • O kas skaitys??palikit zydams.tegu meldziasi.vis daugiau naudos.

  • Jei neišlys „konfidencialūs“ reikaliukai, gal ir pabaigs .

Rekomenduojami video