2024/04/20

 

BIRŽELĮ – ATVIROS DARŽELIŲ DURYS

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Dirbantys tėvai, turintys ikimokyklinio amžiaus vaikų, žino, kaip nelengva suderinti darbą namuose su vaikų priežiūra ir lavinimu. Vaikų lopšeliai-darželiai, kaip ir kitos ugdymo institucijos, dėl visuotinio karantino uždarytos kiek daugiau nei mėnesį. Kada jie atvers duris, kol kas atsargiai planuojama.

Kupiškio rajono savivaldybės atstovai tikisi geriausio scenarijaus. Jei nepaseksime Nemenčinės pavyzdžiu (miestas Vilniaus rajone dėl didelio užsikrėtusių žmonių skaičiaus uždarytas, judėjimas suvaržytas jo viduje), darželiai bus atidaryti pirmomis kalendorinės vasaros dienomis.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Apie patvirtinimo laukiantį sprendimą

Prieš Velykas tėvai gavo ikimokyklinio ugdymo pedagogų pranešimus sureaguoti į greitąją apklausą – pasirinkti vieną variantą iš dviejų.

Pirmas skambėjo taip: „Jei gegužės mėnesį ar dar ilgiau Lietuvos Respublikos teritorijoje tęsis karantinas, norėčiau, kad mano vaikas ir toliau būtų ugdomas nuotoliniu būdu, o vasarą, kaip įprastai, atostogautų.“

Antras variantas buvo toks, kad gegužę ir birželį jų vaikai atostogautų, o liepą ir rugpjūtį vyktų įprastas vaikų ugdymas įstaigoje, tiksliau vaikų lopšelyje-darželyje „Obelėlė“.

Šią apklausą suformulavo Kupiškio rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Jurgita Trifeldienė. Apklausos tikslas – išsiaiškinti tėvų poreikius ir atsižvelgiant į dabartinę situaciją sudaryti kuo geresnes sąlygas ikimokykliniam ugdymui vasarą.

Plačiau skaitykite balandžio 21 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video