2024/04/23

 

LIGONINĖS MEDIKAI KREIPĖSI Į MINISTERIJĄ IR SEIMO NARIUS

Stringantys karščiavimo klinikos steigimo Kupiškio ligoninėje reikalai atskleidė ir sudėtingą rajono gydymo įstaigos situaciją. Ji įsilieja į bendrą šalies sveikatos apsaugos sistemos bėdų puokštę, kurią lyg lakmuso popierėlis parodė koronaviruso pandemija.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Rašėme, kad Kupiškio karščiavimo klinikos veikla nepradedama dėl gydytojų, kurie galėtų joje dirbti, stygiaus, dėl tinkamų medikų darbo sąlygų stokos.

Gydytojai reikalauja, kad jiems būtų užtikrinta maksimalaus lygio apsauga, pasirašyta trišalė darbo sutartis ir aptartos būtinos darbo sąlygos. Juolab kad karščiavimo klinikai jaunesni gydytojai turėtų būti pasitelkti iš kitos įstaigos – Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro. Ligoninės vadovui medikų profesinės sąjungos atstovė buvo pareiškusi priekaištų dėl nesikalbėjimo.

Kad karščiavimo klinikos steigimas stringa dėl to, kad nepavyksta suformuoti turinčių ten dirbti medikų komandos, pripažino ir Kupiškio rajono savivaldybė, paskubėjusi paskelbti apie jos atidarymą. Vėliau savo tinklalapyje išplatino atsiprašymą ir apgailestavimą, kad dėl tų ir kitų trukdžių karščiavimo klinika nepradėjo veikti pirmadienį, balandžio 6 dieną.

Medikai skundžiasi ir dėl mobingo

Paviešinus šią informaciją, redakcija iš Kupiškio ligoninės darbuotojų (jų pavardės žinomos – aut. past.) sužinojo ir daugiau šios situacijos niuansų.

Plačiau skaitykite balandžio 11 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video