2024/04/25

 

KUPIŠKIO MERUI LEIDŽIAMA GRĮŽTI Į DARBĄ

Metinę ataskaitą pateikusiam merui Dainiui Bardauskui Tarybos nariai turėjo nemažai klausimų. Neišvengė rajono galva ir kolegų kritikos. Jurgos Banionienės nuotrauka

Atliekant ikiteisminį tyrimą dėl galimos korupcijos Kupiškio rajono savivaldybėje, prokuratūra nesikreips į teismą dėl Kupiškio rajono mero Dainiaus Bardausko nušalinimo nuo pareigų pratęsimo. Ikiteisminiam tyrimui vadovaujančio prokuroro nuomone, šioje ikiteisminio tyrimo stadijoje nebėra būtinybės įtariamajam tęsti procesinės prievartos priemonės – nušalinimo nuo pareigų – taikymą.

Ikiteisminiame tyrime, kurį atlieka Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnai, Kupiškio rajono merui D. Bardauskui yra pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba. Teismo sprendimu jis nuo pareigų buvo nušalintas iki balandžio 10 dienos.

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus

vyriausioji specialistė Rasa Stundžienė

 

Plačiau skaitykite balandžio 11 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Gamina blogo kvapo biodujas, sėdi jų debesy ir dar paleidžia į komentarus. Nepadoru. Nemalonu. Ar nežino ar neišmono kad jeigu… kas dergia kitą žmogų- tą varna ap.šiks, jeigu kas kenkėjiškai knisa – su kiaula figūra ir veidas supanašės, kas kanda žmogui- to dantims tik šliopt kariesas ar parodontozė ir iškris.

    • Nu ir kam dabar kitus apdergei? Iškris tau dantys nuo tokio debesio dujų, vien tik pyktis.

  • Kaip gali budamas tikintysis, minet be reikalo viešpaties vardą? persižegnok žmogau, o man atrodo, kad už tokius veiksmus turetum atsakyt prieš pati aukščiausia, susimastyk ŽMOGAU.

  • o, Viešpatie! Ir vėl „išsilaižė“, kaip ir praėjusį kartą išlips sausas. Viešpatie, leiskis iš dangaus daryti tvarkos, o tai, kai jis pradės daryti tvarką, maža nepasirodys.

    • Laukiame tvarkos.Jei nelaukiate ,jau jusu problema.

  • Ar antžmogiai tie, kurie gyvena taikoje su įstytymais, žmonėmis, nevagia ir nereketuoja?

    • Tikrai ne antžmogiai
      Šiandien gali būti apkaltintas, kaltinamas, teisiamas, būti išteisintam, ir niekas už tai neatsako.
      Ups…. 😀

      • Neturėčiau noro gyventi, jei taip galvočiau. Manau, teisėsaugos darbuotojai dirba normaliai. Na, susitepusių kažkiek gal ir yra. Juk politikai- mūsų didieji autoritetai, mūsų gyvenimo organizatoriai, flafmanai kartais pasiodo labai mėšlinomis personomis. Taigi, būkim supratingi ne vien paslydusiems politikams.

        • jeigu ką , Lietuvoje teisingumą vykdo teismas ( ir ne vien LIETUVOJE ) , čia nuo senovės Romos laikų , kai buvo sukurti teisės pradmenys . taip , kad neskubėkime teisti , o kita vertus, tokios teisės Jums niekas nesuteikė .p.s. o kai kurie komentatoriai , gal nepamąstydami , gal valdomi emocijų vaikšto labai plonu ledu . geros dienos.

  • Mūsų teisinė sistema tokia – kad jei reiks kaltinti, apkaltinsim, o tada matysim…varstysim teismo duris kokius …kelis metus… o tada, išteisinsim 😀 Ir esmė kad nėra jokios atsakomybės, nereikia priteisti iš tokiu institucijų kompensacijų, sumokėti teismo, advokatų išlaidų. Na ir kas kad 3 metus po teismus tąsė, nervus gadino. JIEMS GALIMA, JIE TEISINGUMAS. Žmogaus teisės šioje vietoje dingusios, ka tokios institucijos veikia, išvis neaišku.
    Manau reiktu į MERO kėdes, sodinti – robotus. O ka, su pumpuoji visą teisinę bazė į programas ir dirbk pagal įstatymus. Aišku jei ta programa priims TEISINGAI mūsų įstatymus. Juk aišku ir beraščiui žmogui, kad įstatymai vieniems galioja , kitiems – ne. Tegu vadovauja, derasi, strateguoja, planuoja, kurią ir su kupiškėnais bei seimo nariais bendrauja.
    Nei vienas teismas nevertina žmogiškojo faktoriaus.
    Vadovui svarbus jo gebėjimai vadovauti, dirbti su žmonėmis, bendrauti, derėtis, planuoti ir kt. ir .t.t

  • Dėkingi, kad dirbate. Laimingi, kad grįžote. Dievo palaiminto jums darbo ir gyvenimo.

  • SIŪLAU VISIEMS LINKUSIEMS Į KLEPTOMANIJĄ NEIT Į VALSTYBINĮ DARBĄ TAI LIEČIA IR MERĄ IR ZIGMĄ IR ALBERTĄ A. IR PANAŠIUS.

  • O tai pinigus grąžino savivaldybei, už kuriuos NETEISĖTAI samdė advokatus? Juk buvo išaiškinimas, kad taip daryti negalėjo. Nors suma sąlygininai nedidelė, bet iš mažų sumų susidaro didelės.

    • Ko čia rūpinatės tais pinigais, keli niekingi tūkstančiai eurų. Merui galima, jis gi miesto vadovas, reiks truputį paims, gi kilniems tikslams

  • Kiek neapykantos pas visus per šventes. Priešininkai ir šalininkai sugeba tik dergti vieni kitus. Pamirškime nesutarimus, pasilaikykime savo nuomone sau ir visi gyvensime draugiškai. O tai darosi šlykštu skaityti komentarus.

  • 197 VATNIKE ,NET IR PER VELYKAS TROKŠTI KERŠTO IR KAS TAVE NABAGE TOKĮ PALEIDO ANT ŠITO SVIETO.NU PAILSĖK NORS PER METINES ŠVENTES _PATRUKSI

  • Tyrimas tikrai nereiškia kaltės. Neturite jokios teisės be teismo teisti žmogų ir dar tokią šventą dieną. Lietuvoje mažai liko savivaldybių, kurių Merai nebuvo apkaltinti- ir Anykščių, ir Panevėžio, ir Radviliškio ir t.t. Buvo jie išteisinti, įtarimai panaikinti ir grįžo į savo pareigas, net buvo pakartotinai išrinkti sekančiuose rinkimuose. Daugeliu atveju tai buvo pigus politikavimas ir priešininkų kerštingi sumanymai. Dainius Bardauskas buvo išrinktas Meru net 2 kadencijas iš eilės tiesioginiuose merų rinkimuose- ką tai reiškia jeigu ne pasitikėjimą! Būkite stiprus kaip ąžuolas, Mere. Po Šventų Velykų matysime Jus dirbantį ir sėkmės Jums.

    • Betgi buvo ir kitokių exmerų – Visagino, Lazdijų ir kt. 🙂

  • Tyrimas nebuvo pradėtas dėl nieko. Tikrai buvo veikla, kuri neleistina ir už kurią baudžiama. Tikėkimes, kad teismas nepasižiūrės pro pirštus ir nubaus tikrai taip, kaip priklauso. Gal kitą kartą nebebus pagundų elgtis nesąžiningai. Jei išteisins, tai siūlau organizuoti piketą prieš tironišką rajono valdymą.

    • Jusu teisybe..bet nereiskia kad tai tiesa.Pasilaikykite sau .Jums pravers.

  • Visus, visus sveikinu su Šv. Velykomis ir linkiu ramių, jaukių švenčių, pabūkime su savimi, attimaisiais. Taip pat palinkėčiau daugiau matyti ir analizuoti save, o ne kaltinti, šmeižti kitus. Mažiau pykime ir pavydėkime vieni kitiems, gerbkime save ir kitus, daugiau pozityvo. Svarbiausia, būkime sveiki!

  • Sveiki sulaukę Šv. Velykų! Laikykitės Mere, ten su… Linkėjimai Jums!

  • Apgailėtinas buožių palikuonis….

  • Tegu pirmiausia sutvarko žemių krūvą,kur baseiną ruošėsi pastatyti. Šansų jokių . Ir iš savo kišenės.

  • Na idomynes prasides dabar, kersto valanda išaušo. Oj bus riesta kai kam.

  • Vietiniam čia ne tik vietinis zulikelius, bet recidivas ar beveik recidvi.

  • Gandragalviai iš vis turėtu savo galvas susikišti i „gerą vietą“amžiams ir niekada nebeišlisti.Garbinkit savo Pizių iki nuprotėjimo,O 95-asis atrodo jau gerai esate varstęs tas durys apie kurias su nostalgija prisimenate,ar ne?

  • Nesuprantu, kodėl kiti džiagiasi mero grįžimu. Tuojau pradės rodyti savo valdžia. Net ir jam būnant nušalintam negalėjo jokia savivaldybei pavaldi įstaiga priimti jokio darbuotojo be mero palaiminimo. Ar taip reikia valdyti miestą? Matau panašumu su Karbauskio valdymo metodais. Abu vienodai nori valdžios ir nesigėdija ją demonstruoti.

Rekomenduojami video