2024/03/28

 

KARŠČIAVIMO KLINIKA KUPIŠKYJE VEIKIA TIK POPIERIUJE

Savivaldybės interneto puslapyje skelbiama, kad nuo šio pirmadienio Kupiškio ligoninėje darbą pradėjo karščiavimo klinika, ir pateikiami konkretūs nurodymai, kaip į ją patekti. Deja, realiai minėtoje gydymo įstaigoje kol kas tokio darinio dar nėra. Autorės nuotrauka

Penktadienio pavakariu Savivaldybės tinklalapyje išplatinta informacija, kad administracijos direktoriaus įsakymu Kupiškio ligoninė paskirta teikti ambulatorines asmens sveikatos priežiūros paslaugas viršutinių kvėpavimo takų infekcijos simptomų turintiems pacientams, kitaip sakant, karščiavimo klinikos paslaugas.

Karščiavimo klinikoje bus atliekami išsamesni tyrimai, įtariant koronavirusinę infekciją (COVID-19).

Nuvykus pirmadienį prie ligoninės nebuvo jokių ženklų apie tokios klinikos atsiradimą.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Medikai kelia reikalavimus

Savivaldybės internetiniame puslapyje netgi nurodyta, kad ši klinika pradės veikti pirmadienį nuo 13 valandos. Deja, skubėti registruotis neverta. Pirmadienio ryte ligoninės prieigose apie tokios klinikos egzistavimą nebuvo jokių rodyklių. Kad ji dar neveikia, telefonu patvirtino ir Kupiškio ligoninės direktorius Antanas Zadorožnas.

Nors Savivaldybės laikinosios administracijos direktorės įsakymas pasirašytas prieš dvi savaites, kovo 23 d., dėl paskyrimo ligoninei teikti karščiavimo klinikos paslaugas, šios įstaigos vadovas pirmadienį trumpai pakomentavo, kad kol kas tokios klinikos Kupiškis dar neturi, nes dar negalima užtikrinti saugių darbo sąlygų medikams, įvykdyti visų tokiai klinikai keliamų reikalavimų.

Ką slepia tas lakoniškas komentaras, paaiškėjo pasikalbėjus su gydytoja Inga Juknevičiene, Lietuvos gydytojų sąjungos Kupiškio filialo pirmininke.

Skaitykite balandžio 7 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Nesiseka ne tik su įstaigų vadovais, bet ir su merais: vieni tingi dirbti, kiti vagia. Š… ne rajonas

  • Nesiseka kupiskenams su sveikatos istaigu vadovais.

  • Tai ar jau yra tų karščiuojančių? Nebent pasikarščiavusių.

  • Ko ten eit, nebent uzsikrest, jei nori gyvent tokiu istaigu reikia vengt.

  • naivuoliai, ar jūs rimtai tikėjotės kad rokiškėnams rūpės kupiškėnų sveikata?

  • Reikia truputėlio kantrybės ir viskas įsivažiuos. O dabar svarbu, kad tik pakomentuoti ir dar neigiamai. Negi nematote, koks lauke fainas oras. Pasižiūrėkite pro langą ir pasisemkite teigiamų emocijų.

  • Labai bloga informacija. Vadovai su darbuotojais ligoninės nesiseka,bardakas. Veikia kažkoks nešvarus priėmimas tyrimai imami, be jokios apsaugos.

  • Kaip galima imti tyrimus,jei niekas nedirba. Baisu kas ten vyksta

Rekomenduojami video