2024/03/28

 

ŽAIDIMĄ PALIEKA VERSLO MOHIKANAI

„Nodama“ buvo dažnas rangovas įgyvendinant Kupiškio rajono savivaldybės projektus. Pernai bendrovė tvarkė Kupiškio kultūros centro viešąsias erdves. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka iš redakcijos archyvo

Šis pavasaris – nesustabdomas blogų žinių pranašas. Ką tik bankrotą paskelbė du stambūs Kupiškio rajono verslo senbuviai – bendrovė „Nodama“ ir Kupiškio plytų gamykla. Tiesa, abi įmonės ne vienerius metus stovėjo prie išlikimo ribos, bet spėjama, kad dėl Covid-19 paskelbtas karantinas suduos stiprų smūgį ir Kupiškio rajono verslininkams. Nepalankios sąlygos griauna ir Savivaldybės planus.

Rasa ČEPAITĖ

Investicija į nedarbą

Kovo 16 dieną visoje Lietuvoje paskelbus karantiną dėl grėsmę keliančio koronaviruso nedarbas Kupiškio rajone sparčiai auga. Jei ankstesnio mėnesio pradžioje šis rodiklis čia buvo 11,6 proc. ir darbo neturėjo 1,1 tūkst. kupiškėnų, tai balandžio 1 dieną nedarbas pasiekė 12 proc., o bedarbiai yra 1,2 tūkst. gyventojų.

Pusantro šimto naujų Užimtumo tarnybos klientų per mėnesį – tokie skaičiai nieko gero nežada.

„Kovą į Užimtumo tarnybą dėl darbo paieškos kreipėsi 163 neturintys darbo Kupiškio gyventojai, iš jų – 98 po kovo 16 d., kai Vyriausybė paskelbė karantiną“, – konstatavo Užimtumo tarnybos atstovė spaudai Milda Jankauskienė.

Kone pusę naujų bedarbių į šią tarnybą atsiuntė bankrotą prieš pat karantiną paskelbusi UAB „Nodama“, atleidusi 50 darbuotojų.

„Bankroto byla įmonei iškelta kovo 13 dieną. Sustabdyta visa bendrovės veikla, šiuo metu atleidžiami iš darbo žmonės. Dalis jų dar turi nedarbingumo pažymėjimus, tad šių darbuotojų liesti negalime. Kitų dauguma jau susirado naujas darbo vietas, apie visą situaciją informacija perduota Užimtumo tarnybai“, – apie dabartinius veiksmus bendrovėje pasakojo jos bankroto administratorius Vilius Ramoška.

Skaitykite balandžio 4 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Plytinė senai vos gyva o nodama tai ir taip aišku kad nešvariai dirbo

    • Plytinė jau amžinuose medžioklės plotuose, kalbant mohikanų kalba. Ir senokai. Dar gerokai prieš Šilumos tinklus išėjo anapus.

  • Kol pagrindinis žaidėjas kovoja su Temidės tarnais, „mohikanams“ irgi neramios dienos.

  • Straipsnio pavadinimas pompastiškas , kokie dar mohikanai…

    • Gal dirbo akmeniniais kirviais?

Rekomenduojami video