2024/03/28

 

KUPIŠKIS RENGIASI KOVAI SU COVID-19

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Šią savaitę buvo įvesta priverstinės izoliacijos tvarka. Dėl grįžusių žmonių pasipiktinimo ir prasto tarpinstitucinių žinybų komunikavimo po paros ji tapo lankstesnė. Grįžusiems iš užsienio lietuviams leidžiama izoliuotis namuose, jei turi tam sąlygas ir rašytinai pasižada vykdyti griežtus reikalavimus.

Jau yra ir pirmi iš užsienio grįžę kupiškėnai. Jie apgyvendinti tam skirtose patalpose. Laukiama ir kitų grįžtančiųjų – jie išreiškė pageidavimą izoliuotis namuose.

Kur bus įrengta Karščiavimo klinika ir kaip karantinui pritaikomos Savivaldybės nenaudojamos patalpos, papasakojo Kupiškio rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos pirmininkė Ingrida Bernatavičienė.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Derinami naujų patalpų dokumentai

Esant sudėtingai šalies situacijai, kai dėl pandemijos plitimo gali prireikti papildomų patalpų kovojant su virusu, valstybės įmonė Turto bankas kreipėsi į šalies savivaldybes ir pasiūlė pagal poreikį karantinui ir kitoms būtinosioms reikmėms naudoti jos valdomas patalpas.

Tarp siūlomų pastatų – mokyklos, bendrabučiai, administraciniai pastatai, gyvenamieji namai ir kitos paskirties pastatai.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja, laikinai einanti administracijos direktoriaus pareigas Ingrida Bernatavičienė, informavo, kad Savivaldybei Turto bankas siūlo naudotis Turto banko patikėjimo teise valdomais pastatais ir patalpomis karantinui ir kitoms būtinosiomis reikmėms – buvusiomis maisto ir veterinarijos tarnybos patalpomis Kupiškyje, Sodų g. 6.

Šių patalpų gali prireikti, tad yra derinami laikino pastato perėmimo dokumentai.

Skaitykite kovo 28 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Bus labai ,labai blogai jei negriš meras ,nes tenai nėra jokios tvarkos ,atsipalaidave visi kaip italai.kai isisuks tas bjaurybė kauksit visi.Tik prie mero gali tikėtis tvarkos.Melskim kad jis sugrištu

    • Melskitės, aš melsiuosi, kad negrįžtų dar ilgai

    • taip taip, o kad tas ,,bjaurybė“ neįsisuktų, kiškite galvas į krūmus, arba į smėlį, o į užpakalį tegu kanda, ten smirda

  • Dainiau,grįžkit ir tvarkykit reikalus,nes čia liūdesys gilus daros tam Kupišky..

    • Žiūrėkim tiesai į akis: net su šimoniečiais nesugebėjo susitarti. Dabar reikia ne to, kuris tik vaiko pavaldinius.

  • Laima Lavaste rašo:
    Tuoj Velykos, Atgimimo šventė.Didžiausia metų Šventė. Užsidengę kaukėmis, atlapokime vieni kitiems širdis.
    Užbraukime storą brūkšnį visiems piktiems, neigiamiems komentarams. Jau viską išsakėme, išbarėme, iškritikavome. Nebekeikime vien tam , kad iškeiktume.
    Sustokime. Kritika buvo teisinga, bet nustokime mojuoti šakėmis po mūšio. Nebesimaitinkime pykčiu.
    Viskas bus gerai.
    Pasimokykime iš L.Lavastės žodžių

    • Juokingai parašei. Nes dabar yra laikas prieš mūšį. Dienų klausimas, kada ateis, ir tada matysim, ar medikai turi apsaugos priemonių, kaip užteks vienintelio plaučių ventiliatoriaus. Tai linkėkim vienas kitam nesusirgt, ir tikėkimės, kad poliklinikos ir ligoninės vadovai jau vežasi priemones, jau tikrina medikus. Su artėjančiom Šv Velykom!

  • Pilni kiemai vaikų , gal reiktu bausti tėvus

  • Sveiki mano anuku mama grizo apie vasario 26d. ji yra itraukta i soc. rizika bet soc. darbuotojai liepe leisti bendraut su vaikais tai kur teisybe, kur kreiptis del to ir pasalpa susitvarke nors vaikai gyvena pas teva ir pas mane mociute.

  • Iš to atlaisvėsiančo veterinoriaus maža naudos.Karvės ir kiti gyvuliukai su onoru.O jis mėgsta valdyt tik kastratus.

  • Nu dabar kupiskiui tikrai sakes

  • Tuoj vienas veterinorius atlaisvės 🙂

  • Neviltis apima, kai klausai, kas dedasi aplinkui ir dar labiau šokiruoja, kai sužinai, kaip nyksta viena po kitos įstaigos, o pastatai jau priklauso TURTO BANKUI. Negaliu patikėti, kad Kupiškis prarado veterinariją…JI VIENA IŠ SVARBIAUSIŲ INSTITUCIJŲ, nustatinėjant ir užtikrinant sveiko maisto patekimą į prekybvietes, ant valgančiųjų stalo. Nesveikas maistas, nesveiki ir žmonės…Deja, senoji veterinarijos specialistų karta yra pilna ydų, o jaunųjų kartos gretos – tuščios…Didžioji dalis šių veterinarijos specialistų yra privatūs asmenys ir neprisišauksi reikiamu momentu – dažniausi akli ir kurti kitų nelaimėms…ar poreikiams… Šoka pagal AUKŠTESNIŲJŲ PONŲ DŪDELĖS MELODIJĄ…[Apskrities, Respublikos, Europos…]O kodėl trūksta bendravimo su profesinėmis sąjungomis, su smulkesniais ir stambesniais ūkininkais, perdirbimo įmonėmis [skerdyklomis,maisto ruošėjais], prekybininkais. Turit Kupiškio žemės ūkio mokyklą – ten galit atnaujinti specialistų žinias organizuojant specialius kursus, gal ir jaunesnių po vidurinės mokyklos baigimo abiturientų mokymą…YRA NEMAŽAI IR MEDIKŲ, kuriems labiau tiktų dirbti veterinarijoje, o ne medicinoje…,bet nefilosofuokime, visur reikalingi žmonės turintis tam pašaukimą, geras bendravimo savybes ir su žmonėmis, ir su gyvuliukais. O NESUGEBANTIEMS – PASIŪLYMAS KEISTIS PATIEMS ARBA KEISTI POŽIŪRĮ, arba palikti…
    Manau, kad laisvų patalpų yra ir pačioje ligoninėje, kur turėtų būti karantinuojami ir gydomi sergantys virusu žmonės…Juk kažkada kupiškėnai turėjo ir infekcinę ligoninę. Laikas imtis pokyčių savo rajono naudai.Pasisemti patarimų ir patirties iš senesniųjų kolegų ar pasidalinti savo patarimais ir pasiūlymais su jaunesniais.Kada, jeigu ne dabar daryti ryžtingus ir gal net neatlygintinus sprendimus…PARODYKIT, KAD BUVOT, ESAT IR BŪSIT KUPIŠKĖNAI…

Rekomenduojami video