2024/04/19

 

KARTU PER GYVENIMĄ – SEPTYNIASDEŠIMT SANTUOKOS METŲ

Algirdas ir Bronislava Mateikai su sūnumi Gvidu.
Autorės nuotrauka

Santuokos 70-metis vadinamas palaimintomis arba dėkingumo vestuvėmis. Tokią gražią ir unikalią bendro gyvenimo sukaktį šiemet mini Subačiuje gyvenantys Bronislava ir Algirdas Mateikai.

Ta proga su abiem sutuoktiniais pasikalbėjome jų namuose šalia geležinkelio, Stoties gatvelėje.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Anksti kėlęs ir anksti vedęs – nesigailėsi

Garbaus amžiaus sulaukusiems Mateikams pastaruoju metu daug apvalių sukakčių – pernai Algirdui sukako 90 metų, o šiemet tokią gyvenimo sukaktį minės ir žmona Bronislava. Pernai suėjo 30 metų, kai Algirdas išėjo į pensiją. Sutuoktiniai gyvena ir unikaliame name – tai pirmas namas, pastatytas 1870 metais Subačiaus geležinkelio stoties gyvenvietėje.

Jis buvo skirtas pro čia tiesiamo geležinkelio darbuotojams apgyvendinti. Su geležinkeliu labai glaudžiai buvo ir tebėra susijęs šių subatėnų gyvenimas. Mūsų kalba vis nukrypdavo į tuos dalykus. Visgi pirmiausia knietėjo sužinoti, kaip prasidėjo jų pažintis.

Kalbesnis buvo Algirdas. Bronislava nelabai buvo linkusi atvirai kalbėti apie praeitį – kas buvo, tai buvo. Kam čia įdomi ta jų gyvenimo istorija?

Algirdas paprieštaravo žmonai ir labai nustebino pasakęs tikslią jų pažinties datą ir net koks oras tuo metu buvo – su Bronislava susipažinęs 1949 metų rugsėjo 8 dieną. Buvo sekmadienis.

Skaitykite kovo 10 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video