2024/03/28

 

KOKIŲ DAIKTŲ TIKRAI REIKĖS BŪSIMAM STUDENTUI?

Jeigu savo namuose auginate būsimus studentus, arba patys ruošiatės būti studentais(-ėmis), tada tikrai nerimaujate dėl savo arba vaikų buities netolimoje ateityje. Nauja gyvenamoji vieta atneš savotiškų iššūkių, kuriuos įveikti bus tikrai nelengva, bet verta. Tam, kad būsimųjų studentų gyvenimas nebūtų pernelyg sudėtingas, o buitį perprasti pavyktų greitai, reikia tam tikrų daiktų. Mes paruošėme sąrašą daiktų, kurie pravers bet kuriam naujam studentui, gyvenančiam bendrabutyje, kambaryje ar bute.

Nešiojamas kompiuteris

Ne, ne galinga planšetė ir ne naujausias aifonas. Labiausiai bet kuriam studentui ar studentei praverčia nešiojamas kompiuteris. Kadangi universitete ar kolegijoje atsiranda be galo daug savarankiško darbo ir referatų rašymo ar prezentacijų ruošimo, be nešiojamo ar stacionaraus kompiuterio – nė iš vietos.

Šiuo atveju nešiojamas kompiuteris daug geresnis pasirinkimas, nes sutaupoma vietos ir pinigų.
Mikrobangų krosnelė 

Tenka pripažinti, kad studentų, ypač pirmakursių mityba nebus pati pilnavertiškiausia. Naujas grafikas, galbūt naujas miestas ir laisvė nuo tėvų suteiks didžiulę paskatą maitintis tik tuo, kas skanu. Kadangi sunkiausia naujiems studentams – rasti laiko maisto gamybai, labai pravers mikrobangų krosnelė iš varlė.lt (dėl geriausių kainų).

Kai ji yra netoliese, daug didesnė tikimybė, kad pavyks maitintis pigiau ir pilnavertiškesniu, namų gamybos maistu, o ne vien greito maisto restoranų ar picerijų patiekalais.

LSP

Jeigu studentai atvyksta į didmiestį, be LSP – nė iš vietos. Na, gerai, gal pragyventi ir išeis, bet išlaidų tikrai bus gerokai daugiau nei be Lietuvos studento pažymėjimo. Vien 50 procentų nuolaida viešajam transportui leis sutaupyti kone šimtą eurų per mokslo metus (jeigu važiuojama kasdien). O kur dar ir nuolaidos daugeliui pramogų, arba būtinoms reikmėms (pvz. kirpyklai).

LSP yra ne tik be galo naudingas, tačiau ir kone gyvybiškai reikalingas dokumentas, mat su juo aukštosios mokyklos bibliotekoje yra išduodami vadovėliai bei pratybos.

Vienas sąsiuvinis viskam

Tenka suprasti, kad kuo žmogus labiau auga ir bręsta- tuo mažiau rūpesčių ir bereikalingos naštos jam/jai norisi. Laikas pasidaro be galo brangus. Sąsiuvinių vedimas – brangus ir daug laiko kainuojantis užsiėmimas. Daug paprasčiau yra turėti vieną, didelį sąsiuvinį, kuriame vedami kelių dalykų užrašai. Tokio sąsiuvinio, patikėkite, dažniausiai užteks visam pusmečiui ir vietos jame tikrai nepritruks. Kadangi labai didelė dalis mokomosios medžiagos yra suskaitmeninama, neverta vargti su daugybe sąsiuvinių, pakaks vieno.

Išorinė baterija

Pramiegotas autobusas ar troleibusas, neįsidėta knyga ar užrašai, neišsiųstas laiškas ir kiti panašūs dalykai dažnai vargina studentus. Atsiminti visko, visu šimtu procentų tikrai nepavyks, todėl labai gerai yra turėti apsisaugojimo priemones nuo nelaimių (pvz. priminimus kalendoriuje, ankstesnį žadintuvą ir t.t.).

Viena iš didžiausių problemų, kada esama studijose ir toli nuo namų – išsikrovęs telefonas. Nors praeityje tai būdavo tik menkas trikdis, dabar telefone yra viskas – nuo konspektų iki bilietų ar svarbiausios finansinės informacijos. Jeigu telefonas išsikrauna toli nuo namų – kyla daug bereikalingų nemalonumų. Išorinė baterija – nebrangus būdas to išvengti. Ji sveria ir vietos užima tikrai nedaug, todėl rankinuke ar kuprinėje tikrai nepamaišys!

Spausdintuvas

Nors spausdinti bakalauro darbą reikėtų spaustuvėje (dėl aukščiausios kokybės), tačiau atsiskaitymus, pristatymų informaciją bei kitus svarbius dokumentus lengviausia atsispausdinti namuose. Jeigu studentas(-ė) turi spausdintuvą, kad ir nespalvotai spausdinantį, privalumų ir naudos jiems iš to bus tikrai daug.

Stalinė lempa

Tiems sekmadienio vakarams prieš pirmadienio ryte vyksiantį egzaminą…

Varle.lt inf.

Užs. Nr.302

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video