2024/03/29

 

ŽEMĖS ŪKIO LAUKIA NAUJI IŠBANDYMAI

Gausiai susirinkę nariai vienbalsiai pritarė pasiūlymams. Ados Dvarionaitės nuotrauka

Gausiai susirinkę nariai vienbalsiai pritarė pasiūlymams.
Ados Dvarionaitės nuotrauka

Dabarties metą galima pavadinti visapusišku lūžio tašku, išbandymai regimi visose srityse, kur tik žmogaus prisiliesta, – ekonomikoje, politikoje, kultūroje, aplinkosaugoje, artimoje gamtoje ir mūsų planetą supančioje erdvėje. Mąstantis žmogus nebeturi saugios užuovėjos, kur galėtų tarti: „Aš nieko neišmanau, nežinau ir nesu atsakingas.“

Ada DVARIONAITĖ

Penktadienį sušauktame Lietuvos ūkininkų sąjungos (LŪS) Kupiškio rajono skyriaus ataskaitiniame rinkiminiame susirinkime dažniausiai skambėję žodžiai buvo – virsmas, grėsmė, nykimas, problemos, baimė, draudimai, nežinomybė, nerimas, chaosas, atotrūkis. Ir greta jų rikiavosi kitokie žodžiai, liudijantys naujas nuostatas. Tai orumas, budrumas, smalsumas, diskusijos, bendradarbiavimas, vienybė, dalijimasis žiniomis, pagalba ir parama.

Drąsiau ir daugiau kalbėjo jauni ūkininkai, nes jie aktyviai dalyvavo organizacijos veikloje ne tik rajone, Lietuvoje, bet ir Europoje. Taigi plečiasi kaimiškos bendruomenės ir jaunuomenės akiračiai, racionaliau suvokiamos veiklos ir gyvenimo kaime galimybės. Jos plačiau atsiveria tiems, kurie patys gilina žinias, domisi praktine ūkininkavimo patirtimi. Buvimas žemdirbių savivaldos organizacijoje padeda lengviau išgyventi neramių pokyčių ir virsmo metą.

Skaitykite kovo 3 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Ir kada jum neisbandymai, kada isgirsti vis isbandymai.isukiai, amzinai sunkus, neiliniai metai, bedziai amzini.

Rekomenduojami video