2024/04/25

 

KOKIE ŽENKLAI RODO, KAD JŪSŲ ORGANIZMUI TRŪKSTA GERŲJŲ BAKTERIJŲ?

Nors gerųjų bakterijų žmogaus organizme įprastai yra net 4–5 kartus daugiau nei blogųjų, dėmesį verta atkreipti į tai, kad neretai nutinka taip, jog pirmųjų skaičius ženkliai sumažėja. Apie sumažėjusį jų kiekį, praneša ir žmogaus organizmas, tereikia gebėti laiku atpažinti jo siunčiamus signalus. Vis dėlto, jei nežinosite, kokiais būdais organizmas jums bando pasakyti apie gerųjų bakterijų trūkumą, pastebėti bei įvertinti situaciją ir imtis reikiamų veiksmų, gali būti sudėtinga. Tad kokius ženklus pastebėjus reikėtų sunerimti?

Pilvo pūtimas

Įvairios apklausos rodo, kad pilvo pūtimas kiekvienais metais vargina vis daugiau žmonių. Maža to, su šia problema ypač dažnai susiduria dailiosios lyties atstovės. Ir nors pilvo pūtimas gali kilti dėl įvairių priežasčių, pavyzdžiui, netinkamų, nekokybiškų ar nešviežių maisto produktų, dėmesį verta atkreipti į tai, kad būtent tokia būsena dažnai signalizuoja, kad jūsų organizmui tiesiog trūksta gerųjų bakterijų.

Pablogėjęs apetitas

Nors apetitas pablogėti gali dėl pernelyg didelio streso, patiriamo darbe ar kylančio dėl asmeninių problemų, nereikia pamiršti, kad būtent tai gali būti ir ženklas, jog jums trūksta gerųjų bakterijų.

Viduriavimas

Būtų galima išvardinti daugybė priežasčių, kodėl kyla šis procesas (nešviežias maistas, stresas, virusas ir t.t.), verta akcentuoti, kad tai gali liudyti ir apie ženklų gerųjų bakterijų trūkumą jūsų organizme.

Virškinimo sutrikimai bei sunkumo jausmas skrandyje

Apie gerųjų bakterijų trūkumą gali byloti ir tokie ženklai kaip virškinimo sutrikimai bei diskomfortas, sunkumo jausmas skrandyje. Kita vertus, nereikia pamiršti, jog taip gali nutikti ir dėl kitų priežasčių, pavyzdžiui, dėl nekokybiško ar` netinkamai sukramtymo maisto.

Nusilpęs imunitetas

Jei pastebėjote, kad nusilpo imunitetas, vis dažniau puola virusai, infekcijos ir kitos problemos, tai taip pat gali būti vienas iš ženklų, jog jums trūksta gerųjų bakterijų.

Vartojant daug kavos ir cukraus turinčių produktų

Be jau išvardintų ženklų, nereikėtų pamiršti ir kelių aplinkybių, kurioms esant, gerųjų bakterijų kiekis ženkliai sumažėja. Tai – gausus ir dažnas kavos bei daug cukraus turinčių maisto produktų vartojimas. Taigi, jei kava ir cukrumi gausūs maisto produktai yra kasdieniai jūsų mitybos akcentai, labai tikėtina, kad gerųjų bakterijų turite mažiau, nei reikia.

Jei ilgai sirgote peršalimo ligomis ar vartojote antibiotikus

Ne paslaptis ir tai, kad gerųjų bakterijų kiekis žmogaus organizme ženkliai sumažėja ir tuo atveju, jei ilgai sergama peršalimo ligomis, jei vartojami antibiotikai. Taigi, jei taip nutiko ir jums, labai tikėtina, kad jūsų organizme gerųjų bakterijų liko mažiau.

Taigi, kaip matyti, tokie ženklai kaip pablogėjęs apetitas, pilvo pūtimas, viduriavimas, nusilpę imunitetas, virškinimo sutrikimai, sunkumo jausmas skrandyje, gali būti rimti signalai, pranešantys, jog jūsų organizme gerųjų bakterijų yra gerokai mažiau nei turėtų būti. Tokiu atveju puikiu pasirinkimu gali tapti papildomos priemonės, apie kurias daugiau sužinoti galite www.ohhira.lt. Kita vertus, nereikia pamiršti, kad įvardinti ženklai gali pranešti apie tam tikras sveikatos problemas (pavyzdžiui, pilvo pūtimas apie žarnyno ligas). Taip pat šie pokyčiai gali kilti ir dėl tam tikrų aplinkybių (pavyzdžiui, sunkumo jausmas skrandyje gali atsirasti dėl nekokybiškai sukramtymo maisto, o imunitetas gali nusilpti dėl prastos mitybos, ilgalaikės įtampos ir t.t.). Taigi, susidūrus su išvardintais signalais, išmintingiausia kreiptis į gydytojus, kurie galėtų įvertinti diagnozę ir pranešti, kokios priemonės galėtų būt naudingiausios jūsų atveju.

Ohhira.lt inf. ir nuotrauka

Užs. Nr.277

 

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video