2024/03/28

 

PIRMA BOKSO TRENIRUOTĖ – GERANORIŠKA INICIATYVA

Įprastą apie dvi valandas trunkančią treniruotę pademonstravo Pasvalio krašto jaunieji boksininkai. Pasak S. Balčiausko, vaikai treniruotes lanko kiekvieną dieną.

Kupiškio Povilo Matulionio progimnazijoje surengta parodomoji bokso treniruotė. Ją vedė pasvalietis treneris Stasys Balčiauskas ir jo ugdytiniai, Pasvalio sporto mokyklos jaunieji boksininkai. Tiek S. Balčiauskas, tiek idėjos sumanytojas verslininkas Rytis Vieščiūnas tikisi, kad ši dvikovinė sporto šaka prigis ir Kupiškyje.

Atviros treniruotės sumanytojas Rytis Vieščiūnas (dešinėje) su bokso treneriu, pasvaliečiu Stasiu Balčiausku. Anot S. Balčiausko, Pasvalyje ši dvikovinė sporto šaka yra populiari, tad ir kupiškėnai boksą pamėgti turėtų.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Norėjo įkvėpti

Didžiojoje sporto salėje zujo ne tik progimnazijos mokiniai, į atvirą treniruotę tėvai už rankos atvedė ir ikimokyklinio amžiaus vaikus. Kiti salės tarpduryje stovėjo, smalsavo, bet į vidų eiti nedrįso.

Žiūrovai patys savo akimis pamatė ir įsitikino, kad boksas yra ne šiaip sau pasikumščiavimas, o ištvermės ir strategijos reikalaujantis sportas.

„Mūsų tikslas parodyti, kad yra ne tik futbolas ir krepšinis, o kad yra ir kitų sporto šakų“, – sakė VšĮ „Atletikas“ direktorius R. Vieščiūnas.

Įprastą apie dvi valandas trunkančią treniruotę pademonstravo Pasvalio krašto jaunieji boksininkai. Pasak S. Balčiausko, vaikai treniruotes lanko kiekvieną dieną.

Jis teigė, jog idėja jaunąją kartą supažindinti su boksu brendo dvejus metus, bet ją vis atidėjo dėl kitų verslo reikalų. R. Vieščiūnas yra ir kelių maitinimo įstaigų savininkas. Su S. Balčiausku jiedu pažįstami keletą metų, kadaise pas jį R. Vieščiūnas lankė bokso treniruotes. Sykį atskleidė treneriui savo idėją, kad nori išpopuliarinti pamėgtą sporto šaką. Kupiškyje turi įsigijęs sporto salę, kurią šiuo metu atnaujina, o vėliau ją žada panaudoti pagal paskirtį.

S. Balčiauskas mielai sutiko padėti. Pasvalyje boksas yra gana populiari sporto šaka, tad boksą turėtų pamėgti ir kupiškėnai.

Parodomosios treniruotės žiūrovų bandymai smūgiuoti į boksininkų žargonu vadinamąsias „letenas“.
Boksas – ištvermės ir strategijos reikalaujantis sportas. Anot trenerio, įtemptą kelių minučių kovą neišsitreniravęs vargu ar atlaikytų, iškart pasiduotų.
Autorės nuotraukos

„Tikiuosi, kad norinčių bus nemažai. Boksas – praktiškas sportas, jį galima pritaikyti savigynai. Jeigu patiks, bendradarbiausime. Atvažiuosiu iš Pasvalio mokyti vaikų, gal ir jie pas mane atvažiuos. Malonu, kad atsiranda tokių entuziastų, kurie turi geranoriškų idėjų, tačiau reikia ir valstybei prisidėti. Gaila, bet dabar didžiausią dalį valstybinio finansavimo susižeria krepšinis“, – kalbėjo pasvalietis treneris.

Dar planuojama

Naujovės sumanytojas R. Vieščiūnas pabrėžė, kad šis sumanymas yra savanoriška pelno nesiekianti idėja. Jei bus norinčių mokytis bokso vaikų, treniruotės kainuos, bet simboliškai. Kol kas viskas dar tik planuojama. Verslininkas teigė pasidomėsiąs mokinio krepšelio ir valstybinio finansavimo galimybėmis. Jei reikės, ieškos ir rėmėjų. Sakė, kad ir Kupiškio rajono savivaldybė prie šios idėjos prisidėjo 500 eurų parama. Iš provincijos kilę daug pasaulinio lygio čempionų, olimpiečių, todėl kas žino, gal Kupiškis taps tikra boksininkų kalve?

Taip pat pašnekovas užsiminė, kad tokio pobūdžio treniruočių bus ir daugiau – galbūt vaikai susidomės ir kitomis naujomis sporto šakomis. Pradėti sportuoti niekada nevėlu, tad į treniruotes kviečiami ir suaugusieji.

Atvirą bokso treniruotę teigiamai įvertino ir Povilo Matulionio progimnazijos direktorius Rimvydas Latvys. Jo teigimu, boksas – puikus energijos išliejimas.

R. Latvys prisiminė, kad anksčiau mokykla buvo sulaukusi trenerių iš Panevėžio kvietimo į karatė treniruotes, deja, šios neprigijo.

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Tai ir čia, kaip Tauragėje, pradės mokyti ir treniruoti banditus?

Rekomenduojami video