2024/04/24

 

AR SAVIVALDYBĖMS RŪPI KLIMATO KAITOS PROBLEMOS?

Nors Kupiškyje neregistruotas nė vienas elektromobilis, miestas svetingas tokioms transporto priemonėms. Viena iš dviejų elektromobilių įkrovimo stotelių yra prie Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštės. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Nors Kupiškyje neregistruotas nė vienas elektromobilis, miestas svetingas tokioms transporto priemonėms. Viena iš dviejų elektromobilių įkrovimo stotelių yra prie Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštės.
Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Lietuvai siekiant Nacionalinės energetinės nepriklausomybės strategijos ir Lietuvos Respublikos nacionalinio energetikos ir klimato srities veiksmų 2021–2030 m. plano tikslų – sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų (ŠESD) emisijas, padidinti energijos vartojimo efektyvumą ir skatinti atsinaujinančių energijos išteklių platesnį naudojimą – labai svarbus yra kiekvienos savivaldybės indėlis.

Atsižvelgdama į tai, viešoji įstaiga Lietuvos energetikos agentūra atliko pirmą savivaldybių vertinimą pagal jų 2019 metais vykdytas iniciatyvas atsinaujinančių energijos išteklių naudojimo skatinimo ir energijos vartojimo efektyvumo didinimo srityse.

Kur šiuo atžvilgiu yra Kupiškio rajono savivaldybė?

Skaitykite vasario 8 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video