2024/03/19

 

NUOTAIKINGA POPIETĖ VIRBALIŠKIUOSE

Popietės dalyvės su parodos autore Onute Žemaitiene (pirmoje eilėje penkta iš kairės). Jolantos Knizikevičienės nuotraukos

Nežiemišką sausio 24 dienos popietę nemažas skaitytojų, mūsų bendruomenės narių, būrelis susirinko į Virbališkių biblioteką.

Onutė Žemaitienė (pirma iš kairės) mokė daryti atvirukus kvilingo – popieriaus sukučių technika.

Bibliotekininkės Laima Čejauskienė ir Lidija Mačiulienė, muziejininkė Jolanta Knizikevičienė, pasitikusios renginio dalyvius, pirmiausia pakvietė apžiūrėti parodą, kurią atvežė ne pirmą kartą pas mus apsilankančios viešnios iš Rokiškio rajono Lailūnų kaimo, bibliotekininkė Rita Inčiūrienė ir parodos autorė Onutė Žemaitienė. Stende puikavosi spalvingi atvirukai, paveikslėliai, papuošalai, suvenyrai, sukurti dar nematytu būdu, reikalaujančiu nepaprasto kruopštumo ir pirštų miklumo.

Renginio pradžia taip pat buvo netradicinė ir netikėta: ant šiandien retai kur randamo veikiančio patefono sukosi plokštelės su kompozitoriaus Benjamino Gorbulskio dainų įrašais. Bibliotekininkės supažindino su knyga ,,Čia priėjo Gorbulskis“ (sudarytoja Audra Baranauskaitė) apie daugelio mėgstamą kompozitorių, perskaitė keletą ištraukų, priminusių B. Gorbulskio (1925–1986) biografiją, kūrybą. Klausėmės populiarių, ypač vyresnio amžiaus žmonių mėgstamų, nuotaikingų ir skambių dainų.

Tyliai skambant senoms dainoms, geroms melodijoms muziejininkė Jolanta Knizikevičienė pakvietė prisistatyti parodos autorę Onutę. Ji supažindino su rankdarbių technika, reikalingomis medžiagomis ir priemonėmis, o svarbiausia – visoms leido pabandyti ir padaryti nors paprastesnius elementus, mielai atsakė į visus klausimus, praktiškai parodė visas gudrybes, kaip sutvirtinti, sukomponuoti smulkiausias daleles.

Nepastebimai prabėgo pora valandų. Popietės pabaigoje visos dalyvės, apsupę mokytoją Onutę, su pasidarytais atvirukais nusifotografavo prie parodos stendo.

Smagus pokalbis toliau tęsėsi prie kavos ir arbatos puodelio, dalijantis maloniais įspūdžiais, aiškinantis rankdarbių gudrybes.
Esame dėkingi organizatorėms, viešnioms už jaukų ir šiltą renginį. Lauksime naujų susitikimų.

Renginio dalyvių vardu Liucija VILKAITĖ

Popietės dalyvės su parodos autore Onute Žemaitiene (pirmoje eilėje penkta iš kairės).
Jolantos Knizikevičienės nuotraukos
Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Nuostabu kai kažkas organizuoja susibūrimus. Pagarba tiems, kurie per kasdieninius rūpesčius randa laiko pabendrauti, pasidžiaugti vieni kitais.

Rekomenduojami video