2024/03/19

 

PALAIKŲ IŠDAVIMO REIKALAI – TEISYBĖS PAIEŠKOS KONKURENCINIŲ VAIDŲ LIŪNE

Jono Kokoškino asociatyvi nuotrauka

Jono Kokoškino asociatyvi nuotrauka

Į redakciją atėjusi panevėžietė Asta Beinorienė papasakojo mįslingą nutikimą. Anot jos, Kupiškio ligoninės medikai nenorėjo atiduoti mirusios mamos pašarvoti norimose patalpose. Tiek Asta, tiek kartu su ja atvykęs IĮ „Juodoji gulbė“ vadovas Virginijus Sankauskas manė, kad Kupiškyje egzistuoja tikras laidojimo monopolis. Jų manymu, mirusieji priverstinai išvežami į tam tikrą laidojimo paslaugas teikiančią įmonę ir artimieji verčiami mokėti jai už saugojimo šaldytuve, o vėliau ir už kitas ritualines paslaugas.
Ar taip yra iš tikrųjų?

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Įžvelgė klastą

Pasakodama istoriją A. Beinorienė sunkiai tramdė ašaras. Moteris palaidojo Trijų karalių dienos pavakarę mirusią mamą. Pasak jos, pusę metų Kupiškio ligoninėje slaugyta mama tądien mirė jos akyse. Išlydėjusi mamą į mirusiųjų saugojimo patalpą, pašnekovė trumpam grįžo namo ir internete greitai susirado šarvojimo ir laidojimo paslaugas teikiančią IĮ „Juodoji gulbė“ Pyragių kaime. Susisiekusi su jos vadovu V. Sankausku gavo jo verslo partnerio UAB „Laidotva“ kontaktus ir su šios įmonės atstovu susitarė susitikti po keleto valandų Kupiškio ligoninės priėmimo-skubios pagalbos skyriuje.

Atvažiavusi į sutartą vietą, A. Beinorienė, be mamos mirties fakto, teigė patyrusi antrą šoką – medikai nenorėjo atiduoti mirusios mamos.

Skaitykite vasario 1 d. „Kupiškėnų mintyse“

 

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Prieš 13 metų ir aš turėjau tokį nuotykį: slaugoje mirus motinai, ryte nuėjau į artimiausią laidojimo biurą Pergalės g., labai nustebino, kai forminant dokumentus suskambėjo darbuotojos telefonas ir žinia – skubėkite, yra numirėlis (tą dieną tebuvo tik vienas – mūsų motina!) Ar nevertėtų tokiai aktyviai ligoninės ,,darbuotojai“ (kažkokia med. seselė) išrašyti premiją ( baudos pavidale) už tokį aktyvų tarpininkavimą?

  • Ar dar dirba ta sesele?Geda siai medikei,skambina ne artimiesiems,bet laidojimo imonei.Dvi valandas mirusis turi buti patalpoje kurioje mire.Po to isvezamas i rusyje esancias patalpas.Is ten ir pasiima artimieji,arba su ju zinia palaikus.Manau, gal naujas ligonines direktorius ives tvarka sioje ligonineje.Baisiau nebegali buti ,artimiesiems isgirdus toki seseles pokalbi.Ar ne tiesa?

  • Gerai, jei paslaugos teikėją bus galima rinktis. Nors dėl Dyros paslaugų priekaištų neturėjom. Nebent kažkam brangoka. Gal ligoninė dėl saugojimo sudariusi sutartį? mums buvo visai patogu kai iš ten gavome telefono numerį ir paaiškinimą, kad galima skambinti bet kada.

  • Šiaip tai labai negražus ir bauginantis dalykas vyko gruodžio antrojoje pusėje.Į vieną kaimą jau sutemus apie 17 val. į duris, langus baladojosi pakiemiais važinėdami ir klausinėjo ,ieškodami lavono (taip jie sakė), matyt iš kažkokios laidoj. įmonės. Kaip žmonėms jaustis, kai su katafalka įvažiuoja į kiemą prie pat durų ir klausia kur yra toks ir toks namo numeris, sako ten yra lavonas, bet pavardės nežino. O kaimo gyventojai iš kur gali žinoti namų nr. , juk nėra paženklinti namai, jie net savo nežino. Žmonės išsigando,pradėjo panikuoti, siuntinėjo vieni pas kitus, įtardami gal ten kas mirė, ar buvo nužudytas, pagalvojo apie savo artimuosius.
    Jei tie ieškotojai būtų pasakę pavardę mirusiojo, kaimo gyventojams būtų viskas aišku, būtų nukreipę į tą sodybą.
    Kai pagalvoji, jeigu kas nors tuo metu nebūtų durų užsirakinęs ir kietai miegojęs ar koks „padauginęs“ kur gulėtų? Kaip tada, ar tik nebūtų sugrūstas į maišą ir išveštas pagal pareikalavimą?
    Fui, koks apgailėtinas atvejis buvo. Negi nesugebama įsigyti navigacijos ar pagal adresą surasti reikiamą vietą naudojantis „goole maps“. Tai galima palyginti su Afrikos šakalais- užuodžia, bet nežino kur tiksliai rasti.

  • Didžiulis biznis ir didžiulis verslas.Slaugiau mirusįjį, vos nustojo kvėpuoti,jau išgirdau,kaip seselė skambina Dyroms.Matyt,yra kažkokia nauda už pranešimą.Ir nors sakiau,kad kelių valandų laikotarpyje išsivežu lavoną į kitą miestą,palaikai greituoju būdu buvo išvežti. O tada jau atsiėmimas Pergalės gatvėje ir tikrai nebuvo nemokamas,deja.

    • Špyga jiems būtų buvusi, o ne mokamas atsiėmimas, lavoną būčiau pasiėmęs su policija! Ir dar b. bylelę už tokius fokusus suorganizuoti galima

  • Steigsiu ir aš laidojimo firmą. Ji vadinsis UAB „Liepto galas „.

  • Artimųjų palaidojimas – nešanti pelną, funkcionuojanti, aktuali, skaudi tema Kupiškyje.
    Jaučiuosi nukentėjusi nesilaikant įstatymų, finansiškai ir moraliai. Manau, kad nukentėjusių žmonių yra ir daugiau.

  • Labai galia,kad dar yra tokių medikų, kurie bendrauja su laidojimo įmonėmis-pagal kurios laidojimo įmonės norus žmogelis iškeliavo į dausas..ta laidojimo įmonė ir turi teikti laidojimo paslaugas kitaip medikas negaus pinigėlių-kas gali tai paneigti…,viskas vis kartojasi ir kartojasi,žmonės miršta (kodėl jie miršta),o niekas nieko nedaro…..tai vyksta visoje Europoje,ką žmonės jums tai normalu?

    • „jau atlieka baigiamuosius darbus prie vieno iš reikšmingiausių mokslinių projektų žmonijos istorijoje – James Webb teleskopo.“!!!
      Reikšmingiausias mokslinis projektas butu išaugoti gyvybes(tame tarpe ir žmonijos) žemėje.

      • Ir ką veiktum su ta išsaugota (na, pvz iki kokių 150 metų) gyvybe? Juk net anekdotai skelbia, kad tai jau nebe žmoniškai, o šuniškas gyvenimas:)))

Rekomenduojami video