2024/03/19

 

ŠEIMOS ŪKIŲ AKTUALIJOS: NUO FERMOS, ŠAKIŲ IKI POSĖDŽIŲ MINISTERIJOJE

Lietuvos vidutinių pieno ūkių asociacijos valdybos nariai per susitikimą Žemės ūkio ministerijoje. Renatos Vilimienės nuotrauka

Lietuvos vidutinių pieno ūkių asociacijos valdybos nariai per susitikimą Žemės ūkio ministerijoje.
Renatos Vilimienės nuotrauka

Viešojoje erdvėje neseniai pasklido žinia apie Lietuvos vidutinių pieno ūkių asociacijos (LVPŪA) vadovybės pokyčius.

Atsisakius pareigų asociacijos pirmininkui Vytautui Buivydui, šios organizacijos vadove tapo iki tol valdybos pirmininko pavaduotojos pareigas ėjusi migonietė ūkininkė Renata Vilimienė.

Aktyvi ūkininkė, pastaraisiais metais veržliai dalyvaujanti pienininkų veikloje, drąsiai reiškianti savo nuomonę, natūralu, įgijo bendraminčių pasitikėjimą.

Įdomu, kad sudėtinga šiandienė pienininkystės situacija iki šiol nenuslopino aktyvistų entuziazmo. Pasikalbėjome su nauja LVPŪA vadove R. Vilimiene apie asociacijos veiklą.

Ada DVARIONAITĖ

Anot pašnekovės, Lietuvos vidutinių pieno ūkių asociacija naują veiklos laikotarpį pradeda optimistiškai, tikėdamasi pokyčių. Neplanuojama apversti pasaulio, bet jei pavyktų pakeisti nors vieną nepajudinamo pieno kainų rato sraigtelį, tai būtų didvyrių vertas žygdarbis.

Atstovai dalyvauja Pieno tarybos posėdžiuose, yra įtraukti į darbo grupės sudėtį vadinamojo Pieno įstatymo pakeitimo projektui parengti, įdėmiai seka aplinkosaugos direktyvų siūlomus pakeitimus, siunčia savo pastabas, priklauso strategijų kūrimo grupėms.

Pasak Renatos, ne visada pavyksta visur suspėti, laiku nuvažiuoti, nes šeimos ūkio į kišenę neįsidėsi, su savimi nepasiimsi, reikia pirma pašerti, pamelžti savo karves ir tik tada gali lėkti į Žemės ūkio ministeriją. O ten jau turi kalbėti, kalbėti, kalbėti, kas yra blogai, ką reikėtų taisyti.

Grįžus iš Vilniaus vėl reikia imti šakes į rankas ir dirbti savo kasdienius darbus.

Skaitykite sausio 28 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video