2024/03/29

 

„LELIJOS“ SIUVĖJOS MALDAUJA ALGŲ

Vergovės laikai seniai praėję, tačiau net minimalios algos po kelis mėnesius laukiančios Kupiškio siuvėjos pagarbos ir supratingumo iš savo darbdavių dar nejaučia. Apie tai, kas metai iš metų dedasi įmonės „Lelija“, kurios parduotuvės garsėja prabanga ir aukštomis kainomis, filiale, moterys tylėti nebenori.

Rasa ČEPAITĖ

Nuo spalio be pinigų

„UAB „Lelijos“ siuvėjos Kupiškyje yra pasipiktinusios, nes algos vėluoja. Jau metai gal, o gal ir daugiau… Štai dabar moka dar tik už spalį. Pagalvokit, kokios šventės buvo – pamėtė kaip šunims trupinių. Jau buvo trys pamėtymai ir dar ne visa spalio alga išmokėta, net neaišku, kada dabar gausim paskutinius pinigėlius. O dar liko algos už lapkritį, už gruodį“, – tokį laišką prieš dvi savaites gavo „Kupiškėnų minčių“ redakcija.

Savo vardą ir pavardę pasirašiusi, bet viešinti asmens duomenų nepanorusi moteris pasakojo, kad su kolegėmis padaro visus joms skirtus užsakymus, pagaminta produkcija išvežama. Bet darbuotojų atlyginimų situacija visada vienoda.

„Nesuprantu, kaip išgyventi, kai taip elgiasi: mokesčius sumoki, o maistui pinigų nulis. Apie naują drabužį ar skanesnį kąsnį galima užmiršti. Ką daryti vienišoms mamoms, kurios neturi finansinio vyro užnugario“, – skundėsi minimalią algą gaunanti siuvėja.

Skaitykite sausio 25 d. „Kupiškėnų mintyse“

 

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • ne nu neįsižeiskit , jei tik problema – kviečiam televiziją 🙂 gal mažiau žiūrėkit ,, pagalbų “ laidas ,gyvenime yra ir kitų užsiėmimų

  • Rokiškyje daug metų problema su algomis buvo,lauki ir lauki.
    Siaubas kažkoks o ne įmonė.
    Vergovė

  • VMI: Ilgalaikis skolininkas (Informacija atnaujinta 2020-01-20). Į sąrašą įtraukti tokie mokesčių mokėtojai, kurie atitinka visus kriterijus: juridiniai asmenys; PVM mokėtojai; turi deklaruotą mokestinę nepriemoką, kuri yra didesnė nei 10 000 EUR ir nesumokėta daugiau nei 2 mėnesius. Į šį sąrašą patenka ir tos mokestinės nepriemokos, dėl kurių mokėtojai yra pateikę prašymus perimti arba atidėti (išdėstyti) mokestinę nepriemoką, bet sprendimai dar nepriimti.

    https://rekvizitai.vz.lt/imone/lelija_vilnius/skolos-sodrai/

Rekomenduojami video